Ανοιγμα του Κυριάκου με αναφορές στο… 1989

Πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και πρόσκληση στις δυνάμεις της καθαρής λογικήςΩς ένα «κομματικό μόρφωμα, που ενσάρκωσε τις χειρότερες πλευρές του χθες» και παραπλάνησε -έστω και πρόσκαιρα- τον λαό, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού. 

«Το πολιτικό σύστημα δεν έχει άλλο δρόμο από τον θαρραλέο επαναπροσδιορισμό του. Οφείλει να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους αυτοπεριορίστηκε σε παλαιές πρακτικές και δείλιασε μπροστά στην ανανέωση. Να αναρωτηθεί, επιτέλους, γιατί απέναντι στην κρίση μόνον οι Ελληνες -σε αντίθεση με τους Πορτογάλους ή τους Ιρλανδούς- υπέκυψαν τόσο εύκολα στις σειρήνες της δημαγωγίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας την ανάγκη «να κάνουμε την τολμηρή επιλογή μιας νέας πορείας που ανοίγεται μπροστά μας…»

«Οφείλουμε να βγάλουμε το θυμικό από τις πολιτικές συμπεριφορές και στη θέση του να προτάξουμε τη λογική» σημείωσε και με αφορμή τις «στιγμές κομματικής υπέρβασης και την εθνική συμφιλίωση» -όπως είπε- του 1989, μίλησε για «πολύτιμη παρακαταθήκη» που άφησε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδιόρισε ως πυρήνα της πολιτικής «την άμυνα εκείνου που αποφασίζει, μένοντας σταθερός απέναντι στις επιρροές των επιμέρους μειοψηφιών.

Στο πρόταγμα της καθαρής λογικής, ως πυξίδας του κοινού συμφέροντος. Στην προσήλωση σε μια μακροπρόθεσμη οπτική ενάντια στον κοντόφθαλμο καιροσκοπισμό». Σχεδόν καθημερινά, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πατέρα του, «συνειδητοποιώ ότι, αν κάτι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, είναι η πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δηλαδή, το θάρρος. Χρειάζεται θάρρος να απαντάς σε υποσχέσεις και ψέματα όχι με άλλα ψέματα, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και με αλήθειες. Να προτείνεις ανάπτυξη και πρωτοβουλία σε ένα κράτος “αγκυλωμένο” από τη γραφειοκρατία. Να μιλάς για αξιολόγηση, αντί για κομματικά ρουσφέτια, και για αριστεία, αντί για βόλεμα. Και να καλείς σε μία συμπόρευση προόδου όχι μόνο τους δικούς σου πολιτικούς υποστηρικτές, αλλά κάθε δημοκρατική δύναμη εκσυγχρονισμού. Και, τελικά, όλους τους πολίτες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα