Η μοναδική διορισμένη δασκάλα της Γαύδου έφυγε, αφήνοντας σύξυλους τους τρεις μαθητές

«Στον αέρα» έμειναν οι τρεις μαθητές που φοιτούν στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου, καθώς μία εβδομάδα μετά την έναρξη του σχολικού έτους η αναπληρώτρια δασκάλα που είχε διοριστεί στο νησί εγκατέλειψε τη θέση της……λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και μάλιστα, όπως λέει στη «δημοκρατία» η δήμαρχος Ευαγγελία Καλλίνικου, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την αποχώρησή της.

«Η δασκάλα ήρθε στο νησί την Τετάρτη, την Πέμπτη ανέλαβε τα καθήκοντά της και χθες το πρωί υπέβαλε επίσημα την παραίτησή της» προσθέτει. Οπως είχε πει στη δήμαρχο σε συζήτηση μαζί της, δεν ήθελε να μείνει στο νησί, και μάλιστα είχε κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης, που σημαίνει ότι θα παρέμενε μέχρι να αντικατασταθεί, δηλαδή περίπου 15 μέρες ακόμα. Τελικά, όμως, όπως τόνισε η κυρία Καλλίνικου -και ανέφερε και σε σχετική ανάρτησή της στο facebook- έφυγε χωρίς να προηγουμένως να ενημερώσει ούτε τη δημοτική Αρχή του νησιού ούτε τους γονείς των λιγοστών μαθητών ούτε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε σχετική ερώτηση, η κυρία Καλλίνικου δεν θέλησε να σχολιάσει τις κινήσεις της δασκάλας, ενώ τόνισε ότι έχει γίνει συζήτηση ώστε η θέση της να αντικατασταθεί για να μη μείνουν τα παιδιά του σχολείου ξεκρέμαστα.

Ωστόσο, ζήτημα προκύπτει και με την αναπλήρωση της θέσης, αφού σύμφωνα με την ίδια «μπορεί η αναπλήρωση να γίνει σε 5 ή σε 10 μέρες, ακόμα και σε έναν μήνα, ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος». Παράλληλα, όπως ανέφερε, «αφού εντοπίσαμε μια αδυναμία του συστήματος, θα κάνει πρόταση ο δήμος στο υπουργείο όταν δηλώνουν οι καθηγητές την προτίμησή τους για το μέρος που θέλουν να διοριστούν τα άγονα νησιά να αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία, ώστε να την επιλέγουν όσοι πραγματικά θέλουν να υπηρετήσουν σε αυτά».

Σημειώνεται πως η αναπληρώτρια δασκάλα ζούσε στη βόρεια Ελλάδα και είχε τρία μικρά παιδιά, ενώ δεν είχε δηλώσει ότι ήθελε να διοριστεί στη Γαύδο, αλλά σε περιοχή που ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Γιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα