Golden Step: Δώρισε προσομοιωτή γέφυρας στο Εμπορικό Ναυτικό

Η ιδιωτική πρωτοβουλία δήλωσε πάλι «παρούσα». Αυτή τη φορά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον ΑσπρόπυργοΕκεί ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος της Golden Step δώρισε έναν σύγχρονο προσομοιωτή γέφυρας, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των κρατικών «ακαδημιών», οι οποίες -μονοπωλιακώς- εφοδιάζουν τη ναυτιλία μας με Ελληνες αξιωματικούς.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θεωρεί ότι ο τομέας της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των στελεχών της Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί σημαντικό μέγεθος για την ανάπτυξη της ναυτιλίας και για την ασφαλή ναυσιπλοΐα» επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, αποφεύγοντας να αναφερθεί και στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία είχε ήδη «ανοίξει πόρτα» ο -παρών χθες- προκάτοχός του Παν. Κουρουμπλής. Θα δούμε αν ήταν τυχαία η μη αναφορά ή αν σκοπίμως δεν περιελήφθη στη σύντομη ομιλία.

Παρόντες και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, η ηγεσία, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και ο διοικητής της σχολής. Παρόντες και ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης, ο πρόεδρος του ΝΕΕ Γ. Πατέρας, οι διευθυντές και οι καθηγητές της σχολής.

«Γυρίζουμε σελίδα εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, ένα από τα οποία, πρωταγωνιστικό, είναι η ναυτιλία. Πιστεύουμε ότι δεν νοείται υγιής ναυτιλία χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στους στόχους του υπουργείου η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» ανέφερε ο υπουργός.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί για την εταιρία ένα σημάδι κοινωνικής ευαισθησίας. Στα πλοία του ομίλου Sea Jets έχουν εκπαιδευτεί εκατοντάδες πλοίαρχοι και μηχανικοί. Οι εταιρίες οφείλουμε να εξασφαλίσουμε να είναι οι αξιωματικοί εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογίες» ανέφερε ο δωρητής Μάριος Ηλιόπουλος, που χθες είχε τα γενέθλιά του. Ο πατέρας του και δημιουργός της εταιρίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο μεγαλείο της χώρας μας και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να προχωρήσουν ενωμένοι για να βελτιώσουν τα πράγματα και να φέρουν την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα