Η Κονιόρδου δεν έμεινε για πολύ καιρό στην… ανεργία

Σχεδόν έναν μήνα μετά την αντικατάστασή της στην ηγεσία του υπ. Πολιτισμού, αναλαμβάνει πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Από το υπουργείο Πολιτισμού στο Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»! Σχεδόν έναν μήνα μετά την αντικατάστασή της, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, στην ηγεσία του ΥΠΠΟ από τη Μυρσίνη Ζορμπά, η Λυδία Κονιόρδου ξαναβρήκε δουλειά! Οπως ανακοινώθηκε χθες με κάθε επισημότητα από τον οργανισμό, η ηθοποιός και μέχρι πρότινος υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κέντρου, καταλαμβάνοντας μια θέση η οποία εδώ και έναν χρόνο -από την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη και μετά- παρέμενε κενή.

Η πρόταση για το συγκεκριμένο πρόσωπο ανήκει φυσικά στην ελληνική Πολιτεία και στην ίδια την κυβέρνηση, η οποία, εκτιμώντας την αφοσίωση της κυρίας Κονιόρδου στον Ελληνα πρωθυπουργό (άλλωστε η ίδια έχει μιλήσει πολλάκις με κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα), φρόντισε να μην την αφήσει… άνεργη για πολύ καιρό, προσφέροντάς της τη νευραλγική αυτή θέση.

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα εκτελεί χρέη προέδρου μέχρι και τη λήξη της θητείας των μελών του Δ.Σ., δηλαδή για περίπου ενάμιση χρόνο ακόμη.

Στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ συγκαταλέγονται ο Νίκος Μανωλόπουλος (διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος), ο Δημήτρης Δημητρόπουλος ως εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο Γιώργος Κουμεντάκης ως εκπρόσωπος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αλλά και οι Ανδρέας Νοταράς και Τίνα Στέα. Είναι χαρακτηριστικό δε πως πριν από περίπου δέκα ημέρες η κυρία Κονιόρδου εθεάθη στο Κέντρο Πολιτισμού να συζητά και να πίνει τον καφέ της με κορυφαία στελέχη του ιδρύματος.

Να θυμίσουμε πως η θέση του προέδρου του Δ.Σ. την περσινή χρονιά -αμέσως δηλαδή μετά την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο- είχε προταθεί στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του παραιτήθηκε, αφήνοντας αιχμές και περιγράφοντας διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Εκτοτε το διοικητικό συμβούλιο παρέμενε ακέφαλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα