Eμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ

Σταματά να στέλνει βουλευτές και στελέχη σε εκπομπές έπειτα από τις ύβρεις του ΚαψώχαΝα μη συμμετέχουν οι βουλευτές και τα στελέχη της στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ αποφάσισε η Ν.Δ., με αφορμή την απαράδεκτη τοποθέτηση του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα (τον οποίο παρέπεμψε η ΕΣΗΕΑ στο Πειθαρχικό) για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά». Λειτουργώντας περισσότερο ως κομματικός δημοσιογράφος από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης ο Σ. Καψώχας είπε συγκεκριμένα -σχολιάζοντας την παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ- ότι ήταν σαν να άκουγε «θεωρητικό του φασισμού». 

Προχθές η αξιωματική αντιπολίτευση έστειλε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την ηγεσία της ΕΡΤ καθώς και στον πολιτικό της προϊστάμενο Νίκο Παππά, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε την απόφασή της για εμπάργκο από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Μάλιστα, «αξιώνει από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ, τους οποίους πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες» και επισήμανε ότι «ο συριζαϊκός καφενές», όπως χαρακτηρίζει την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», «μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Ελληνες πολίτες 450.000 ευρώ!».

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ απαντά: «Η Ν.Δ. δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού… Οσον αφορά τα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Δι@ύγεια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Η Ν.Δ. έχει κάνει χειρότερα στην ΕΡΤ, την έχει κλείσει σε ένα βράδυ. Νομίζω ότι δείχνει τη συνολική αντίληψη που μεταχειρίζεται τη δημόσια τηλεόραση». Κάλυψη στον δημοσιογράφο παρείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση της μεθοδευμένης και συστηματικής στοχοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης από τον Κ. Μητσοτάκη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα