ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ

Η κοστολογημένη πρόταση της Ν.Δ. για αλλαγή σελίδας στην οικονομίαΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Οι πολίτες πλέον άκουσαν στη ΔΕΘ δύο αφηγήματα. Αυτό ενός απερχόμενου πρωθυπουργού, που διαχρονικά έχει πει πολλά αλλά δεν έκανε τίποτε, και ενός δυνάμει πρωθυπουργού, που ανέπτυξε με σοβαρότητα το πρόγραμμα και τις θέσεις του ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να στηριχθούν οι πολίτες που δοκιμάστηκαν σκληρά τα χρόνια των Μνημονίων.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ανακοινώνοντας συγκεκριμένα μέτρα ότι η Ν.Δ. θα μειώσει αμέσως και δραστικά τους φόρους και τις εισφορές στους εργαζομένους και τους εργοδότες, γιατί μόνον έτσι μπορεί να προκληθεί το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το σύνθημά μας ότι «Μπορούμε» να τα καταφέρουμε βασίζεται σε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Συγκεκριμένα στη Ν.Δ. δεσμευόμαστε για:

• σταδιακή μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15% εντός τετραετίας,
• μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα,
• σταδιακή κατάργηση, ως το 2021, του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες,
• μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13% από 24%, και τελικά στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων,
• μείωση στα επόμενα δύο χρόνια του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη,
• μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα, έτσι ώστε ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη να μειωθεί στο 24%, από 40% που βρίσκεται σήμερα,
• αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των υφιστάμενων κατοικιών,
• φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%.

Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα και του τύπου «εμείς θα σκίσουμε τα Μνημόνια» κ.λπ. Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής που προτείνουμε ως Ν.Δ. είναι απολύτως κοστολογημένη.
Τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από πολλές και διαφορετικές πηγές και χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο αλλά με τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών και την ορθή διαχείριση.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα