Συντάξεις: Σκοτσέζικο ντους των δανειστών!

Προς Δεκέμβριο τώρα οι αποφάσεις για την περικοπή ή όχι. Παζάρια Τσακαλώτου σε ΕυρώπηΔυσκολεύουν τα πράγματα για την κυβέρνηση, αφού οι πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι οι αποφάσεις για την περικοπή ή όχι των συντάξεων μεταφέρονται για τον Δεκέμβριο! 

Ως εκ τούτου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναζητά συμμάχους στην Ευρώπη!

Χθες με έμμεσο τρόπο έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς και στον επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί στο περιθώριο συνάντησης που είχε μαζί τους κατά τη συνεδρίαση του δικτύου υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Συγκεκριμένα μετέφερε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους θεσμούς.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια ως το 2022.
Πάντως ο κ. Τσακαλώτος σκοπεύει να φτάσει το θέμα ψηλά, αν δεν τον στηρίξουν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του!

Συνέντευξη

«Τα επιχειρήματά μας είναι λογικά. Τα έχουμε θέσει στους θεσμούς και θα τα θέσουμε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Newspost.gr.
Διακαής πόθος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει να κλείσει αυτή η συζήτηση πριν από την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού την 1η Οκτωβρίου και δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο θέμα των συντάξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι τα στοιχεία αυτά δεν κρίνονται επαρκή και πως δεν φτάνει ο χρόνος ούτε καν ως το Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι ξένοι τεχνοκράτες να έχουν μια ασφαλή εκτίμηση για τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα