Τίμησαν τους Γιατρούς του Κόσμου για τη βοήθεια στους πυροπλήκτους!

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στους πυροπλήκτους της ανατολικής Αττικής έλαβε από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ) Νικήτας Κανάκης, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού παιχνιδιού μνήμης που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή για τα θύματα της φωτιάς. «Μέσω εμένα βραβεύτηκε όλο το έργο των Γιατρών του Κόσμου και κάθε διάκριση που έρχεται είναι μια ηθική επιβράβευση που μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε» δηλώνει στη «δημοκρατία». Από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου δεν γλίτωσε και το οικογενειακό σπίτι που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή και το οποίο επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι από τότε που ήταν παιδί.

Ομως, παρά το ισχυρό σοκ που υπέστη, ο ίδιος μαζί με άλλους γιατρούς και εθελοντές των ΓτΚ βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη κιόλας ημέρα της τραγωδίας προσφέροντας βοήθεια. Σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά, οι ΓτΚ είναι η μοναδική οργάνωση που έχει ακόμη εθελοντές στις πληγείσες περιοχές.

«Μια ομάδα 10 ατόμων, αποτελούμενη από γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, δραστηριοποιείται στη Ραφήνα και στον Μαραθώνα προσφέροντας πρωτοβάθμια περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και βοήθεια σε άλλα ζητήματα που προκύπτουν» σημειώνει ο κ. Κανάκης. Οπως λέει, όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι -συγκριτικά με τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας- ζητούν ψυχολογική υποστήριξη από τα ιατρεία των ΓτΚ που έχουν στηθεί έξω από τους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα. «Πάντοτε έπειτα από μεγάλες καταστροφές οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης διότι περνά το αρχικό σοκ της επιβίωσης και βγαίνουν στην επιφάνεια όλα όσα βίωσαν.

Τα ψυχολογικά τραύματα είναι πολλά και θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να επουλωθούν. Ο αριθμός όσων ζητούν στήριξη είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι περιμέναμε» εξηγεί, τονίζοντας ότι οι ΓτΚ θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου οι συγκεκριμένοι δήμοι σταματήσουν να χρειάζονται βοήθεια και μηδενιστεί ο αριθμός των πυροπλήκτων που επισκέπτεται τα κινητά ιατρεία.

Κέλλυ Φαναριώτη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα