Ο «σουλτάνος» θα κόψει κορδέλα στο νέο τζαμί στην Κολονία

Τα επίσημα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού της Γερμανίας, που βρίσκεται στην Κολονία, αναμένεται να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, στις 28 και τις 29 Σεπτεμβρίου. To εντυπωσιακό τζαμί της Κολονίας, στη γειτονιά όπου βρίσκεται η τουρκική κοινότητα, χρηματοδοτήθηκε από το τουρκικό κράτος με 40.000.000 δολάρια, χωράει περί τους 1.200 προσκυνητές και είναι από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Γερμανία, όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές και θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραχωρήσει προς τιμήν του ο Γερμανός πρόεδρος Στάινμαγερ, ο «σουλτάνος» θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Ανγκελα Μέρκελ.

Τα εγκαίνια του τζαμιού προκαλούν πάντως ήδη μεγάλες αντιδράσεις στη Γερμανία, καθώς πολλοί πιστεύουν πως είναι η αφορμή ο Ερντογάν να απευθυνθεί στους Τούρκους που ζουν στη χώρα. Στο μεταξύ, χθες δημοσιεύτηκε στην Τουρκία προεδρικό διάταγμα που κάνει πιο «φθηνή» την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας – το όριο της επένδυσης προκειμένου ένας ξένος να αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα από 2.000.000 δολάρια μειώθηκε στα 500.000 δολάρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα