Πιο ακριβά τα τέλη σε αεροδρόμια της Fraport

Αφορά Ζάκυνθο, Χανιά και ΚαβάλαΤην αύξηση των τελών χρήσης για τα αεροδρόμια των Χανίων, της Καβάλας και της Ζακύνθου το αργότερο ως τον Απρίλιο του 2019, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Fraport στην Ελλάδα. Αν και δεν διευκρίνισε το ποσοστό της επικείμενης αναπροσαρμογής, βάσει της σύμβασης μπορεί να φτάσει έως και 42%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλ. Ζίνελ ανέφερε χθες ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης των εν λόγω αεροδρομίων. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να προχωρήσει στην αύξηση των τελών χρήσης τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με το Ελληνικό Δημόσιο.

Με την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης των αεροδρομίων στα Χανιά, στην Καβάλα και τη Ζάκυνθο πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη πιστοποίηση από ανεξάρτητη εταιρία μηχανικών. Η διοίκηση της Fraport αμέσως μετά τη λήψη του πιστοποιητικού μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες αύξησης των τελών μετά την έκδοση του πιστοποιητικού.

Η επιβάρυνση

Σήμερα τα τέλη χρήσης ανέρχονται στα 13 ευρώ ανά επιβάτη. Με βάση τη σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τη Fraport μπορούν να φτάσουν έως και τα 18,5 ευρώ.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece δεν ανέφερε το ύψος της αύξησης στο οποίο θα προχωρήσει η εταιρία. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Ζίνελ τόνισε ότι οι συνθήκες ανταγωνισμού των αεροπορικών εταιριών είναι αυτές που θα καθορίσουν κατά πόσον οι αυξήσεις στα τέλη χρήσης θα μεταφερθούν στους επιβάτες ή εάν οι αεροπορικές εταιρίες «απορροφήσουν» ένα ποσοστό της αναπροσαρμογής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα