«Μπράβο» της Ξαφά στον Κυριάκο επειδή «αντέγραψε» τις προτάσεις του Μάνου!

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη -τον οποίο εν τέλει εκθέτει- δίνει η Μιράντα Ξαφά (φωτό) διότι, όπως αναφέρει, η πρότασή του για εκχώρηση του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προέρχεται από τον γνωστό για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του Στέφανο ΜάνοΟπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Ξανά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Μάνου για εκχώρηση της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, με ισόποση μείωση της κρατικής επιχορήγησης», παραπέμποντας και σε σχετικό άρθρο του κ. Μάνου στην «Καθημερινή» στις 2 Οκτωβρίου 2016. «Οι πόροι των δήμων πρέπει να προέρχονται από τους δημότες (οι άμεσα ωφελούμενοι) και όχι από το σύνολο των φορολογουμένων με τη διαμεσολάβηση του κράτους (ή του κόμματος).

Μόνο τότε οι οικονομικά ανεύθυνοι δήμοι θα γίνουν υπόλογοι στους δημότες και άρα υπεύθυνοι. Στον βαθμό που οι δήμοι θα είναι υπεύθυνοι για τη χρηματοδότησή τους, θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν επενδύσεις που αυξάνουν τα έσοδά τους και μειώνουν την επιβάρυνση των δημοτών (π.χ. ανεμογεννήτριες)» υποστηρίζει η Μιράντα Ξαφά.

Πάντως, η τοποθέτησή της έρχεται μια στιγμή που για τη συγκεκριμένη θέση η Ν.Δ. βάλλεται από την κυβέρνηση για νεοφιλελευθερισμό.

Ο ίδιος ο Στέφανος Μάνος εγκωμιάζει επίσης τον πρόεδρο της Ν.Δ., σημειώνοντας προς τους «αριστερούς ινστρούχτορες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρευόταν την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ με δημοσιονομική αποκέντρωση από το 2016 και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει «ό,τι εφαρμόζεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα