Ζάκυνθος: Τέλος στην ελεύθερη πρόσβαση στο Ναυάγιο μετά την κατολίσθηση

Μετά το πρόσφατο περιστατικό με την κατάρρευση ενός τεράστιου βράχου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος αποφάσισε χθες να μπει τέλος στην ελεύθερη πρόσβαση στη διάσημη παραλία Ναυάγιο της ΖακύνθουΣυγκεκριμένα αποφασίστηκε, ύστερα από την αυτοψία που έκανε στην περιοχή ο ίδιος με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα και τον γεωλόγο του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών Λάμπρο Πυργιώτη, να δημιουργηθούν ζώνες επικινδυνότητας και οι τουρίστες να μπορούν να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο σημείο της παραλίας.

Οπως είπε ο κ. Γαλιατσάτος, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών, η προσέγγιση θα πραγματοποιείται σε ένα μικρό τμήμα της παραλίας, το οποίο θα καθοριστεί με ειδική σήμανση, ενώ παράλληλα θα απαγορευτεί η προσέγγιση των επισκεπτών στα κρίσιμα σημεία που φαίνεται ότι υπάρχουν στον χώρο. Την ίδια στιγμή, η λύση αυτή θα δώσει και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη που εξελίσσεται ήδη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το Τεχνικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να προκύψουν οι χάρτες επικινδυνότητας για την περιοχή και να παρθούν πλέον οριστικά μέτρα για να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό οι φόβοι για ατύχημα στην περιοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα