Νέα συνάντηση με τον Τραμπ επιθυμεί ο Κιμ!

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για τη δέσμευση ότι θα κλείσει το πεδίο των δοκιμώνΑπό τη 
Νεκταρία Καρακώστα

Την είδηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ελπίζει να ξανασυναντηθεί -και μάλιστα σύντομα- με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έφερε στις αποσκευές του, επιστρέφοντας από την Πιονγιάνγκ όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-Ιν – πληροφορία που ήλθε να αναπτερώσει τις ελπίδες περί αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις Κιμ – Τραμπ στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, η Πιονγιάνγκ έχει το τελευταίο διάστημα στυλώσει τα πόδια, καταγγέλλοντας τους Αμερικανούς ότι επιθυμούν τη μονομερή αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, χωρίς εκείνοι να κάνουν καμία υποχώρηση και χωρίς να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει. 

Η δέσμευση, ωστόσο, του Βορειοκορεάτη ηγέτη ενώπιον του Μουν να κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών μηχανών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι χαιρετίστηκε από την Ουάσινγκτον, η οποία διά του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο εμφανίστηκε έτοιμη για άμεσες διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα ωστόσο με τις δηλώσεις Πομπέο, η βαλίτσα της αποπυρηνικοποίησης μάλλον θα πάει… μακριά.

Aν και αποκάλυψε ότι έχει προσκαλέσει σε συνάντηση τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Ρι Γιονγκ Χο την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι οι συνομιλίες των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα για τις προσπάθειες τερματισμού του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο του 2021 – έως τη λήξη δηλαδή της θητείας του Τραμπ!

Στο μεταξύ, το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, δηλώνοντας, διά του εκπροσώπου του Στεφάν Ντουζαρίτς, ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να βοηθήσει τα μέρη περαιτέρω, με όποιον τρόπο θεωρήσουν κατάλληλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα