Και η Περιστέρα στις ΗΠΑ με την επίσημη αποστολή

Πενθήμερο ταξίδι. Θα συναντηθεί με Τραμπ, Ερντογάν και επιχειρηματίεςΣυνοδευόμενος από την Μπέτυ Μπαζιάνα μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας για πενθήμερη επίσκεψη, με σειρά κρίσιμων επαφών σε υψηλότατο επίπεδο, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Κορυφαίες στιγμές θα είναι το τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και το αναμενόμενο ραντεβού με τον Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και, εμμέσως, απειλεί να ανοίξει τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν οι Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Παππάς, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Οπως φαίνεται από τη σύνθεση της κυβερνητικής ομάδας και πέραν της διπλωματίας, θα βρεθούν επίσης σε πρώτο πλάνο οι επαφές με αμερικανικά funds, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας στην προοπτική εξόδου της χώρας στις αγορές,

Τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας θα προσφωνήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα» και το βράδυ θα παρευρεθεί στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπιών. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντόνιο Γκουτέρες έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης. Την ίδια ημέρα ενδέχεται να έχει τη διμερή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα δει τον Ταγίπ Ερντογάν, και αυτό υπό το βάρος της αμερικανοτουρκικής σύγκρουσης που εξελίσσεται.

Οσον αφορά τις άλλες επαφές, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οργανισμών, όπως η Bank of America, η Merrill Lynch, η Morgan Stanley κ.ά.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, «η παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και οι επαφές του δίνουν συνέχεια στην προβολή που δόθηκε στην αμερικανική συμμετοχή στη φετινή ΔΕΘ, με τη συμμετοχή μεγάλων, γνωστών εταιριών και τη στήριξη από τις ΗΠΑ, που στέλνει θετικό για την Ελλάδα μήνυμα προς τις αγορές για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα