Ραντεβού μεταξύ Τσίπρα – Καμ μένου για τα μάτια του Κοτζιά

Προσπάθεια του Μαξίμου να πέσουν οι τόνοι της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης με φόντο τα σενάρια για προκήρυξη πρόωρων εκλογώνΣε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της σφοδρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά και να μη βαθύνει το ρήγμα στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. 

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν στη συνέχεια ότι οι δυο τους συμφώνησαν πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ενότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα που βρίσκεται στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα τους απασχολήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο. Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν να μην επιτρέψουν το θέμα των Σκοπίων να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, την άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και τη θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Ο δε Μάρτιος, που έθεσε ως ορόσημο ο πρωθυπουργός, ερμηνεύεται από ορισμένους και ως στοιχείο του προγραμματισμού του Μεγάρου Μαξίμου για τριπλές κάλπες την άνοιξη ή και βουλευτικές εκλογές πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.

«Mάχη»

Χθες το πρωί, πάντως, οι ΑΝ.ΕΛ. και ο Νίκος Κοτζιάς έδωσαν ακόμη μία «μάχη», με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να στοχοποιεί πλέον ευθέως τον υπουργό Εξωτερικών ως τον πρωτεργάτη της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπερασπιστή τώρα της γραμμής ότι μπορεί να κυρωθεί στη Βουλή με τις ψήφους άλλων κομμάτων, βάζοντας έτσι στο περιθώριο τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης επέμεινε στο ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία και άφησε αιχμές εναντίον του λέγοντας ότι οφείλει και στους ΑΝ.ΕΛ. την υπουργική καρέκλα του.
Από την πλευρά του Νίκου Κοτζιά, αυτό που ειπώθηκε μέσω κύκλων ήταν ότι «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα