Ανεμιστήρας οροφής έπεσε στα κεφάλια των μαθητών!

Τραυματίστηκαν δύο παιδάκια. Σοκαρισμένοι οι γονείς από το απίστευτο περιστατικό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της ΘεσσαλονίκηςΑπό την
Ντόνια Κανιτσάκη

Δύο μαθητές της τρίτης δημοτικού τραυματίστηκαν μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, όταν την ώρα του μαθήματος έπεσε στο κεφάλι τους ο ανεμιστήρας οροφής! Τα παιδιά είναι σοκαρισμένα, οι γονείς αλλόφρονες, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης Μαρία Φαφούτη καταγγέλλει ότι εδώ και χρόνια ο σύλλογος, οι διευθυντές που έχουν περάσει κατά καιρούς από το σχολείο αλλά και ο σύλλογος διδασκόντων ζητούν εγγράφως τον έλεγχο του κτιρίου.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης σε μαθητές της Γ΄ τάξης την ώρα των Εικαστικών. Οταν η δασκάλα έβαλε μπρος τον ανεμιστήρα, έντρομη τον είδε να αποκολλάται από την οροφή και να πέφτει μαζί με το καλώδιο, χτυπώντας δύο οκτάχρονους μαθητές.
Σοκαρισμένος δηλώνει στη «δημοκρατία» ο πατέρας του ενός παιδιού, ενός κοριτσιού που χτύπησε στον αυχένα. Το παιδί του παίρνει αντιφλεγμονώδες σιρόπι, έχοντας εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα. «Από τύχη, πολλή τύχη, δεν έπαθε κάτι χειρότερο το παιδί μου. Μας ειδοποίησαν από το σχολείο και το βρήκαμε ματωμένο, να κλαίει και να πονάει» περιγράφει στη «δημοκρατία» ο Τρύφωνας Τύπου.

Προσθέτει ότι η κόρη του αγαπά το σχολείο και δεν φοβάται να πάει ξανά. «Εγώ όμως φοβάμαι. Αν καθόταν δέκα εκατοστά πιο πίσω, το πτερύγιο του ανεμιστήρα θα μπορούσε να της κάνει πολύ μεγάλη ζημιά» καταλήγει.
«Το σχολείο εμφανίζει σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για ένα παμπάλαιο κτίριο, το οποίο δεν συντηρείται όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν υαλότουβλα ραγισμένα και κάποιες φορές πέφτουν» σημειώνει ο Νίκος Σαράφης, πατέρας μαθητών του 5ου δημοτικού, ενώ η Μαρία Παληκαρίδου, μητέρα μαθητών του ίδιου σχολείου, τονίζει ότι εδώ και χρόνια οι γονείς ζητούν τον έλεγχο και τη συντήρηση του σχολείου, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση.

Ο ανεμιστήρας που βρέθηκε στα κεφάλια των παιδιών τραυματίζοντάς τα ευτυχώς ελαφρά φαίνεται ότι αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα, σε ένα σχολείο που η μια του πτέρυγα είναι… περίπου κλειστή, λόγω ακαταλληλότητας! «Η μία πτέρυγα του σχολείου είναι κλειστή, όμως τα μεσημέρια… ανοίγει, αφού εκεί βρίσκεται η τραπεζαρία του ολοήμερου και τα παιδιά πρέπει κάπου να φάνε. Επιπλέον, εκεί βρίσκονται οι τουαλέτες των δασκάλων, οπότε η «κλειστή» πτέρυγα χρησιμοποιείται σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου» τονίζει στη «δημοκρατία» η κυρία Φαφούτη!

Το πρόβλημα υποδομών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης είναι γνωστό εδώ και χρόνια στους εμπλεκόμενους φορείς. «Εδώ και χρόνια έπειτα από αιτήματα διευθυντών, γονέων και διδασκόντων ζητάμε την επισκευή, τη μελέτη και την ανακατασκευή του κτιρίου, όμως αυτό είναι αρμοδιότητα των δήμων» τονίζει στη «δημοκρατία» η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Γιούλη Καφετζή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα