Τρικ με τον συμψηφισμό στην είσπραξη του ΕΝΦΙΑ!

Η ΑΑΔΕ πήρε αυτόματα τα λεφτά και μετά ενημέρωσε τους φορολογουμένους Πώς θα μάθετε για το υπόλοιπο της οφειλής σαςΜπορεί η νομοθεσία να προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να πληρωθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις, ωστόσο χιλιάδες φορολογούμενοι προπληρώνουν, άλλη μία χρονιά, το συνολικό ποσό μέσω… των αυτόματων συμψηφισμών. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις οι συμψηφισμοί αυτοί οδηγούν σε μείωση της συνολικής οφειλής! Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι που έλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά για τα εισοδήματα του 2017 δεν θα εισπράξουν τις επιστροφές φόρου, καθώς αυτές ήδη συμψηφίστηκαν με τις οφειλές ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκαν τον Αύγουστο.

Και μάλιστα ο συμψηφισμός αφορά το συνολικό ποσό οφειλής για τον ΕΝΦΙΑ -εφόσον το ποσό της επιστροφής φόρου είναι επαρκές- και όχι μόνο της πρώτης δόσης, για την οποία η ημερομηνία πληρωμής δεν έχει ακόμη παρέλθει. Προ ημερών οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «κατάσχεσαν» 400.0000 επιστροφές φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογουμένων για να εισπράξουν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο τον ΕΝΦΙΑ που καταλόγισαν! 

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ Σοφία Σεχπερίδου. «Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 400.000 συμψηφισμούς με επιστροφές φόρου εισοδήματος και επιστροφές ΕΝΦΙΑ είτε με υπερεισπράξεις» τόνισε.

Η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ υποστήριξε ότι «το ποσό της επιστροφής συμψηφίζεται με τον ΕΝΦΙΑ» και πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι φορολογούμενοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων όπου οι συμψηφισμοί που έγιναν μείωσαν το ποσό της οφειλής τους». Συνέστησε δε στους φορολογουμένους να είναι προσεκτικοί στο e-mail που θα λάβουν ή έχουν λάβει ώστε να βλέπουν ποια είναι η δόση τους ή ολόκληρο το υπόλοιπο ή αν έχει συμψηφιστεί κάποιο ποσό προτού κάνουν κάποια πληρωμή. Οι φορολογούμενοι ενημερώθηκαν από την ΑΑΔΕ για τους αυτόματους συμψηφισμούς με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία εστάλησαν χθες και αναφέρουν: «Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2014-2018 ή/και με ποσά επιστροφής ΕΝΦΙΑ ετών 2014-2017 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη ΔΟΥ σας.
Παρακαλείστε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης στο TAXISnet, στον δικτυακό τόπο (www.aade.gr)».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα