Και ευρωβουλευτές υπέρ της απαξίωσης του Τύπου!

Μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση ότι οι συγκεκριμένοι Ελληνες ευρωβουλευτές καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο το σχέδιο οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα των εφημερίδων……καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η οδηγία αποσκοπεί στο να προφυλάξει τον Τύπο από την κλοπή της περιουσίας του και την απαξίωση του έργου και της αποστολής του.

Σε μια εποχή όπου οι ψευδείς ειδήσεις και η παρασιτική παραδημοσιογραφία έχουν αποκτήσει διαστάσεις λαίλαπας, φαίνεται ότι οι εν λόγω ευρωβουλευτές δεν ενδιαφέρονται ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον των εφημερίδων και των εργαζομένων σε αυτές (αφού η εν λόγω οδηγία προβλέπει εύλογες αμοιβές για τους δημοσιογράφους) και μάλλον προτιμούν τον ευτελισμό -και συνεπώς την καθοδήγηση- της ενημέρωσης.

Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι πέντε ευρωβουλευτές, στην αντίθεσή τους στο εν λόγω σχέδιο οδηγίας, είχαν ως κύριο σύμμαχο τους παγκόσμιους αμερικανικούς κολοσσούς (Google, Facebook κ.λπ.) που θησαυρίζουν ανά τον κόσμο στην πλάτη των εφημερίδων. Προφανώς, άλλο «φονιάδες των λαών» κι άλλο «φονιάδες της ενημέρωσης»…

Ποιοι (και πώς) δεν υπερψήφισαν:

Κατά: Χουντής, Σακοράφα, Επιτήδειος, Φουντούλης, Συναδινός.
Απείχαν (λευκό): Χρυσόγονος, Μαριάς, Παπαδάκης
Απών: Βόζεμπεργκ, Ζαριανόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα