Ανίερη «εισβολή» του Ρουβίκωνα σε ναό την ώρα της λειτουργία

Διαμαρτυρήθηκαν για τη στέγη αστέγων που έχει δημιουργήσει η ίδια η εκκλησίαΔεν έχουν τον Θεό τους οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα, που μετά τα δεκάδες χτυπήματά τους έβαλαν στο στόχαστρό τους και την Εκκλησία. Τα μέλη της οργάνωσης, με περίσσιο θράσος, έκαναν χθες «ντου» στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού στα Πευκάκια των Εξαρχείων, όπου διέκοψαν την κυριακάτικη λειτουργία φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του εφημέριου και του επιτρόπου για τη στέγη αστέγων που έχουν δημιουργήσει. 

Η ομάδα του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον ναό στις 7.30 το πρωί, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν ο ιερέας και οι πιστοί, που ήταν στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και μητέρες με τα παιδιά τους. Η αιφνίδια εισβολή δεν κράτησε παραπάνω από ενάμισι λεπτό και αμέσως τα μέλη της αναρχικής ομάδας αποχώρησαν.

Προκήρυξη

Λίγες ώρες αργότερα ο Ρουβίκωνας ανέβασε προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία εξήγησε τους λόγους της «παρέμβασης», όπως την αποκάλεσε, που αφορούσαν τη διακοπή λειτουργίας της στέγης: «Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δεν ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;»
Αμέσως μετά την αποχώρηση των αναρχικών, πιστοί και ιερέας κάλεσαν την Αστυνομία φοβούμενοι τυχόν επιστροφή τους στην εκκλησία, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, όπου πέταξαν μπουκάλια με μπογιές εναντίον του κτιρίου και έκαναν γυαλιά καρφιά το κουβούκλιο του φρουρού. Σε μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις τους, στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν δίστασαν να προχωρήσουν ακόμα και σε απειλές τρομοκρατικού τύπου. Το ερώτημα επανέρχεται: Θα σταματήσει κανείς, άραγε, την ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα, που κάνουν «παρεμβάσεις» στο όνομα του ακτιβισμού και σχεδόν ποτέ δεν συλλαμβάνονται;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα