Πρώτο βραβείο φωτογραφίας πήραν φοιτητές του ΑΠΘ

Το ταλέντο τους στη φωτογραφία ξεδίπλωσαν φοιτητές του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, αφήνοντας για λίγο τα πειράματα στα εργαστήρια, και κατέκτησαν την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας. Ο λόγος για την ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας ReAcTiON, η οποία έλαβε περισσότερες από 10.000 ψήφους στον διεθνή διαγωνισμό «Colorful Chemistry» έπειτα από ψηφοφορία του κοινού που έγινε στο διαδίκτυο. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το διαδικτυακό «ChemViews Magazine» και διήρκεσε από τις 2 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 26 συμμετοχών παγκοσμίως.

Η ReAcTiON είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Αρχισε ως ιδέα τον Δεκέμβριο του 2015 και έχει στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη χημεία ως επιστήμη.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ReAcTion βραβεύεται, καθώς το 2016 το βίντεό της έλαβε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του κοινού και την τρίτη θέση στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό φωτογραφίας/βίντεο με τίτλο «Favorite Science Moments» που διοργανώθηκε πάλι από το «ChemViews Magazine».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα