Τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους

Τριήμερο με δωρεάν δράσεις για το κοινό, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Τι θα δούμεΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα 

Με δωρεάν είσοδο και ποικίλες δράσεις τιμούν τα ελληνικά μουσεία τις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου τα δημόσια μουσεία θα υποδέχονται το κοινό με ελεύθερη είσοδο, ενώ παράλληλα στους χώρους τους θα φιλοξενούνται ενδιαφέροντα δρώμενα. Το θέμα της διετίας 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «πόλ(ε)ις».

• Στο Μουσείο της Ακρόπολης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν το κατώφλι του ιδρύματος, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ δωρεάν, προκειμένου να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong».

• Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδέονται με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Ετσι, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οι αρχαιολόγοι του μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες, μέσω ωριαίων ξεναγήσεων στις μόνιμες συλλογές του, τη δομή και την εξέλιξη των πόλεων από την παλαιοχριστιανική περίοδο έως τους νεότερους χρόνους.
Επίσης, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι θα διοργανωθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες Πόλεων», που απευθύνεται σε μαθητές από 10 ετών και άνω, καθώς και στους γονείς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

• Στο Επιγραφικό Μουσείο θα εγκαινιαστούν την Πέμπτη η αρχαιολογική έκθεση «Δημόσια έργα της αρχαιότητας» και η παρουσίαση με τίτλο «MONUMENT» της Γαλλίδας καλλιτέχνιδος Natacha Mankowski, ενώ την Παρασκευή θα γίνει ξενάγηση στην εν λόγω έκθεση και προβολή της μικρού μήκους ταινίας του Φίλιππου Κουτσαφτή «TO-RA-KE».

• Τέλος, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με επαναλαμβανόμενες προβολές του βίντεο «Η μνήμη της εικόνας. Ο χρόνος γύρω από το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής». Στο βίντεο (διάρκεια 30΄) ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει στιγμιότυπα και γεγονότα-σταθμούς από τη μακρά διαδρομή του κτιρίου. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε υλικό από το Φωτογραφικό Αρχείο και τις Συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Οι προβολές θα γίνονται, από τις 28 έως και τις 30 του μήνα, κάθε μισή ώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα