Δέσμευση από τον Κυριάκο για «ξεκαθάρισμα» στο Προσφυγικό

Στη δέσμευση, αφενός, ότι η Ν.Δ. θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου……(αν και όταν ήταν στην εξουσία δεν το είχε κάνει) και, αφετέρου, ότι «η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες στο Μεταναστευτικό θα έρθει στο φως» προχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Μόριας και τη διαχείριση των κονδυλίων, καθώς και για τη σύλληψη των δημοσιογράφων μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου.
«Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι «η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική».

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ν.Δ., το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του “Φιλελεύθερου” από τον κ. Μητσοτάκη απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό». Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «ακόμη μια φορά κρούει θύρες ανοιχτές, δεσμευόμενος για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας στα εγκλήματα που τελούνται διά του Τύπου», καθώς «έχει γνωστοποιηθεί ότι επίκειται η αναμόρφωση της διαδικασίας του αυτόφωρου εγκλήματος για συγκεκριμένες κατηγορίες πλημμελημάτων».

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, ερωτηθείσα για το θέμα των τριών Ελλήνων δημοσιογράφων, επανέλαβε απόσπασμα ομιλίας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «η Ευρώπη πρέπει πάντα να είναι ένας τόπος όπου η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή».
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας «το μείζον θεσμικό πρόβλημα που προκαλεί στην ανεμπόδιστη και ακηδεμόνευτη λειτουργία του Τύπου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα