«Βόμβα» αιθανόλης κάτω από τη φοιτητική εστία που κάηκε στην Κρήτη

Βοήθημα 2.000 ευρώ από Γαβρόγλου στους άστεγους σπουδαστέςBοήθημα ύψους 2.000 ευρώ στους σπουδαστές που διέμεναν στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και την άμεση στέγασή τους σε ξενοδοχεία της πόλης ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Ηράκλειο. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί μια ανάσα στους φοιτητές που διέμεναν στις εστίες και ξαφνικά έμειναν άστεγοι, όταν το πρωί του Σαββάτου έτρεξαν άρον άρον προς την έξοδο κινδύνου για να σώσουν τη ζωή τους. 

Ενας από αυτούς είναι και ο 22χρονος φοιτητής Δημήτρης Μπούρας, ο οποίος έχασε όλα τα υπάρχοντά του από τις φλόγες, που έκαψαν ολοσχερώς το δωμάτιο όπου διέμενε, και πλέον βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους στο γυμναστήριο του πανεπιστημίου, στις Βούτες.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία», το κτίριο που στέγαζε τους φοιτητές ήταν ακατάλληλο για διαμονή, καθώς επρόκειτο για παλιά γραφεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ οι ποσότητες οινοπνεύματος που υπήρχαν στο εργαστήριο Βιολογίας θα μπορούσαν να καταστήσουν την πυρκαγιά φονική. «Κάτω από εμάς, στο ισόγειο, υπήρχε μεγάλη ποσότητα αιθανόλης. Αν η φωτιά είχε φτάσει έως εκεί, θα είχαμε θύματα. Είμαστε τυχεροί» εξηγεί.

Μέχρι πρότινος ο ίδιος και οι υπόλοιποι συμφοιτητές του ήταν αναγκασμένοι να διαβιούν σε μονόκλινα δωμάτια μαζί με άλλο ένα άτομο, πράγμα που δυσχέραινε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. «Ενα πανεπιστήμιο με 8.000 φοιτητές στεγάζει μόνο 120 παιδιά σε έναν χώρο που προορίζεται για τα μισά άτομα. Καμιά από τις κυβερνήσεις δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια» σημειώνει.

Την ίδια ώρα, έχει εξαπλωθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών σε είδη πρώτης ανάγκης. Οι φοιτητές πλέον απευθύνουν έκκληση για εσώρουχα και σχολικά είδη εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους που άρχισε χθες.

Κέλλυ Φαναριώτη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα