Οκτώ συλλήψεις για Κωνσταντινέα!

Ομόφωνη καταδίκη από τα κόμματα για την προχθεσινή επίθεση στον πρώην διαιτητή, ο οποίος πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείοΣτα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οκτώ άτομα για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Πέτρου Κωνσταντινέα. Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι χθες έγιναν πάνω από 20 προσαγωγές και σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι οκτώ, ενώ φέρεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα δύο άτομα. Ολοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης εξύβρισης, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού. Στην Καλαμάτα πήγε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, ο Πέτρος Κωνσταντινέας έλαβε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά την επίθεση για τις πρώτες βοήθειες. Ο βουλευτής σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε μεταξύ άλλων: «Το μίσος φέρνει μίσος και βία. Ας είμαι το τελευταίο θύμα τέτοιων καταστάσεων που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μας. Ο ακραίος φανατισμός που υποκινείται από δήθεν “πατριώτες” μπαίνει εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών μας».

Η επίθεση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντινέα προκάλεσε αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα. Το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι «οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Η Ν.Δ. εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας. «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα. «Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου» έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Και το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, τονίζοντας: «Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Προπηλακισμός και για τον Γ. Καλαντζή

Θύμα προπηλακισμού κατήγγειλε ότι έπεσε ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής. Οπως είπε, οι πέντε δράστες είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και του επιτέθηκαν αποκαλώντας τον «πουλημένο» και με εκφράσεις όπως «ξεπουλήσατε την Ελλάδα», ενώ περπατούσε στο κέντρο της Καβάλας. Οπως σημείωσε ο πρώην υπουργός, η Αστυνομία εντόπισε τους δράστες 45 λεπτά αργότερα και αυτοί στη συνέχεια απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά τους, όμως ο ίδιος έχει υποβάλει μήνυση και θα διεκδικήσει συγγνώμη στα δικαστήρια.
Μάλιστα, ο κ. Καλαντζής υποστήριξε πως ήταν η δεύτερη λεκτική επίθεση που δέχεται και τόνισε ότι η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν βίαιη, καθώς δεν ανέχτηκε σιωπηλά τις προσβολές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα