«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Μείωση ΕΦΚ ζητούν οι πρατηριούχοιΤο αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης επαναφέρει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) με αφορμή την αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οπως υποστηρίζει, από τα έως τώρα στοιχεία η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον 16%-17% και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 ευρώ στις απομακρυσμένες περιοχές και στα νησιά.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, λόγω του ότι πλησιάζει η έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία είναι στις 15 Οκτωβρίου, καλεί την κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να τηρήσει την εξαγγελία που έγινε τον Ιούλιο του 2015 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε στη μείωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο), και θα ίσχυε από 15 Οκτωβρίου του 2015. Φυσικά, όχι μόνο δεν μείωσε τον φόρο, αντίθετα τον αύξησε.

Λουκέτα

Στην ομοσπονδία υποστηρίζουν πως «το προηγούμενο μέτρο επέδρασε καταστροφικά τόσο στον κλάδο των βενζινοπωλών, αφού συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μαζί με τα άλλα μέτρα του Μνημονίου στο κλείσιμο 2.500 πρατηρίων, όσο και στη θέρμανση των ανθρώπων, καθώς και στο περιβάλλον και στα έσοδα του κράτους. Αναμένουμε άμεσα τη σχετική τροποποίηση του νόμου που θα υλοποιήσει επιτέλους την εξαγγελία της κυβέρνησης ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά, το περιβάλλον καθαρό και, φυσικά, να μειωθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδους μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα