Novartis: Συνέντευξη με… ράσο για μάρτυρα του FBI

Φορώντας ράσο με κουκούλα -που παραπέμπει σε καθολικό καλόγερο- και μια άσπρη μάσκα, που καλύπτει πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, δίνει συνέντευξη στο κρατικό ελβετικό κανάλι RSI ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες του FBI στην υπόθεση Novartis.Η φωτογραφία την οποία αποκαλύπτει το dikastiko.gr έχει ληφθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για το πολύκροτο σκάνδαλο.

Το ράσο που φορά ένας από τους πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων για τις παράνομες πρακτικές που φέρεται ότι είχε υιοθετήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός συμβολίζει κατά τους Αμερικανούς «το καλό», όπως αντίστοιχα και το λευκό χρώμα της μάσκας.

Το κανάλι της Ελβετίας, όπου βρίσκεται η έδρα της φαρμακοβιομηχανίας, έλαβε τη σχετική άδεια από την αμερικανική δικαιοσύνη προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση, το οποίο θα προβληθεί μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας για τη Novartis που εκκρεμεί στην Αμερική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ελβετοί έχουν κάνει γυρίσματα και στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη νομική ομάδα του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, ο οποίος έφερε τους τρεις μάρτυρες στο FBI και στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο δικηγόρος στις αρχές Σεπτεμβρίου μετέβη στις ΗΠΑ, καθώς η διπλή έρευνα των Αμερικανών σε ποινικό και αστικό επίπεδο βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ενώ ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο κατά της εταιρίας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, μετά την απαγγελία των κατηγοριών θα αρχίσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρία για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα συμβιβαστεί. Oπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Novartis προσέλαβε πρόσφατα έμπειρο νομικό προκειμένου να διενεργήσει εσωτερικό έλεγχο στους κόλπους της. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί φέρεται ότι ασκούν πιέσεις ώστε να ολοκληρωθεί και η ελληνική έρευνα, στην οποία φέρεται ότι εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα