ΣτΕ: «Νάρκη» Μαξίμου για την υποψηφιότητα Ράντου

Εγκριση για τρεις από τη Διάσκεψη των Προέδρων στο Κοινοβούλιο«Πράσινο φως» σε τρεις αντιπροέδρους του ΣτΕ για τη θέση του νέου προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου «άναψε» η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Τα μέλη της Διάσκεψης ακροάστηκαν τους έξι υποψηφίους και τις περισσότερες θετικές ψήφους συγκέντρωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ακολούθησαν οι Αθανάσιος Ράντος και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η κυβέρνηση δεν στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Ράντου, αν και είναι ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του συμβουλίου και πρόσωπο υψηλού κύρους, πιθανότατα λόγω του… αντικυβερνητικού ιστορικού του. Ο ίδιος είχε στοχοποιηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήταν από τους πρωτεργάτες δικαστές που έκριναν τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ως αντισυνταγματικό, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Τελικώς, με περισσότερες ψήφους πέρασε η υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, γνωστής από τη συμμετοχή της στο Ειδικό Δικαστήριο για το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και από την ενασχόλησή της με υποθέσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Να σημειωθεί ότι ο ρόλος της Βουλής σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωμοδοτικός, αφού το υπουργικό συμβούλιο είναι εκείνο το οποίο, έπειτα από την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, θα λάβει την τελική απόφαση. Αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες δύο συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων για την επιλογή αντιπροέδρων του συμβουλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα