Στο μικροσκόπιο τώρα τα βίντεο

Δεν απολογήθηκε ο κοσμηματοπώλης καθώς ο εισαγγελέας δεν ενημερώθηκε για το πόρισμα των ιατροδικαστών!Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Γλάδστωνος, που συνελήφθη μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε χθες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή, καθώς στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία για τον θάνατο του 33χρονου, και η νέα προθεσμία που έλαβε κρίθηκε απαραίτητη, καθώς ο δικαστικός λειτουργός συμπέρανε ότι τα στοιχεία που είχε στη δικογραφία ήταν ελλιπή, αφού δεν είχε ενημερωθεί για την εξέταση των ιατροδικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογρηάς, Σουλτάνα Μαριαννού, καθώς και ο Σωκράτης Τσαντίρης (ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου) κατέληξαν στο ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί προς το παρόν η ακριβής αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Συγκεκριμένα, το σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκάλεσαν τον θάνατό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία που αρχικά έφτασε στα χέρια του περιείχε μόνο το πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στάθηκε η αφορμή για τη σύλληψη του κοσμηματοπώλη. Ακόμη, ο ανακριτής εξέτασε, χθες, έναν αυτόπτη μάρτυρα προκειμένου να ρίξει φως στα κρίσιμα λεπτά έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, αλλά και έναν πραγματογνώμονα που είχε γνώση των βίντεο.

Παράλληλα, η οικογένεια του Ζακ, η οποία έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, με αίτημά της ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό στο πλαίσιο της έρευνας να αναζητήσει και άλλα βίντεο από τα καταστήματα της περιοχής.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή ο 55χρονος, ο οποίος φέρεται ότι είναι το δεύτερο πρόσωπο, δίπλα στον κοσμηματοπώλη, που καταγράφει η κάμερα να χτυπά τον Ζακ Κωστόπουλο στο κοσμηματοπωλείο. Ο 55χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ισχυρίζεται πως ενεπλάκη για να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και φοβήθηκε ότι θα κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που ήταν έξω από το κατάστημα.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ολα για το θέαμα;

Μια απορία έχουμε με τα τόσα βιντεάκια που ανεβαίνουν καθημερινά με την τραγωδία στην Ομόνοια. Αναρωτιόμαστε τελικά τι μας έχει συμβεί ως κοινωνία. Είναι προτιμότερο να βιντεοσκοπούμε από το να παρεμβαίνουμε και να βοηθάμε;
Διότι ο άνθρωπος που κατέγραφε το περιστατικό αρκέστηκε σε αυτό αντί να τρέξει να βοηθήσει ή και να φωνάξει την Αστυνομία να παρέμβει.

Προτίμησε εκ του ασφαλούς να τραβάει πλάνα από το κινητό από το να βοηθήσει να μη χαθεί μια ζωή. Σημεία των καιρών, θα λέγαμε, μια και δεν είναι πρώτη φορά που παρατηρείται να συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

«Αντέδρασε επειδή απειλήθηκε με μαχαίρι»

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ, όπως δηλώνει στη «δημοκρατία» ο συνήγορος του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη Χάρης Αναγνωστόπουλος, είναι σαφές ότι υπάρχει ταύτιση των ιατροδικαστών, μεταξύ των οποίων και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του 33χρονου, ότι τα θλαστικά τραύματα που διαπιστώθηκαν δεν οδήγησαν στον θάνατό του.

«Πέρα από τον τραγικό θάνατο ενός ανθρώπου, σε αυτή την υπόθεση υπάρχει και η καταστροφή της ζωής ενός άλλου ανθρώπου, τον οποίο χαρακτήρισαν δολοφόνο και δεν ξέρει τι θα κάνει στη συνέχεια και αν θα μπορέσει να ξανανοίξει το μαγαζί του» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, υπογραμμίζοντας ότι ο εντολέας του από την πρώτη στιγμή δεν έχει μετακινηθεί χιλιοστό από όσα λέει.

«Ο,τι έγινε έγινε στο πλαίσιο της προσβολής της περιουσίας του. Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να ζητήσει βοήθεια από την Αστυνομία, την ώρα που ο ίδιος έγινε μάρτυρας της καταστροφής της περιουσίας του. Εκείνη την ώρα είχε την εντύπωση ότι αυτός που ήταν μέσα στο κατάστημα του τού αφαιρούσε εμπόρευμα και κρατούσε μαχαίρι. Βγήκε έξω δυναμικά, σπάζοντας τη βιτρίνα, με τα γυαλιά της οποίας τραυματίστηκε, και τον απείλησε. Ο εντολέας μου, παρασυρόμενος και από τον κόσμο που είχε προστρέξει για βοήθεια, προέβη στην ενέργεια αυτή».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, επικαλούμενος τις συνθήκες που επικρατούσαν τη δεδομένη στιγμή, λέει ότι πρέπει να εξεταστεί αν η αντίδραση του εντολέα του ήταν υπερβολική, ενώ κατηγορεί την πολιτική αγωγή ότι «συνεχώς επιχειρεί την αναμόχλευση της υπόθεσης με ένα διαφορετικό εφεύρημα κάθε φορά». Επιπλέον, απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο 33χρονος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί και όχι για να κλέψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του γραφείου του Χάρη Αναγνωστόπουλου γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες απειλητικά συνθήματα με σπρέι. Συγκεκριμένα, στην είσοδο της πολυκατοικίας άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «κωλόπαιδο», αλλά και το απειλητικό μήνυμα «Χάρη, την πάτησες»…

Χρυσόσκονη (!) στην κηδεία 

Το τελευταίο αντίο στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, που άφησε την τελευταία του πνοή στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, είπαν χθες συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του, στο χωριό Κίρρα Φωκίδας. Παράκληση της οικογένειάς του ήταν να μην παρευρεθεί στην κηδεία στον Ιερό Ναό της Παναγίας κανένα μέσο ενημέρωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος οδηγήθηκε με χειροκροτήματα στην τελευταία κατοικία του και πολλοί ήταν εκείνοι που αντί για χώμα πέταξαν χρυσόσκονη. Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 33χρονου, η οποία κλαίγοντας φώναζε: «Ζαχαρία, πού πας; Μιλάω, δεν με ακούς;»

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα