Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής

Την παραίτησή του στον πρόεδρο Μαουρίτσιο Μάκρι υπέβαλε χθες -προφανώς από… φιλότιμο για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Αργεντινή- ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, την ώρα που εδώ, στην Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας παραμένει στη θέση του, κάνοντας ότι δεν… καταλαβαίνει. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Καπούτο έμεινε στη θέση του μόλις τρεις μήνες και επικαλέστηκε -επισήμως τουλάχιστον- προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Μια παραίτηση που ήρθε εν μέσω των διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για μια νέα συμφωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νομισματική κρίση που ήρθε ξανά να χτυπήσει σαν τυφώνας τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτή η παραίτηση γίνεται για προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση ότι μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά η -ομολογουμένως «μετρημένη»- ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας. Η παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη λογίζεται ήδη ως πλήγμα στις προσπάθειες του Μάκρι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Αργεντινή.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πριν από τρεις μήνες η τοποθέτηση του Καπούτο στη θέση αυτή είχε κάνει αρκετούς να αμφισβητήσουν το κατά πόσον η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα