Αυλαία για τον ηθοποιό Γιώργο Παπαζήση

«Εσβησε» από καρκίνο σε ηλικία 80 ετώνΤην τελευταία πνοή του σε ηλικία 80 ετών άφησε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης (φωτό). Ο κωμικός, γνωστός από τους ρόλους του ως Κρητικός Μανωλιός, έπασχε από καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί. 

Γεννημένος το 1938 στην Αθήνα, ο Γιώργος Παπαζήσης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. Εκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο το 1961 με το έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα κοκόρια των 12», ενώ το 1962 εμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Τέρμα τα δίφραγκα» στο πλευρό των Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκου Ρίζου και Τάκη Μηλιάδη.

Ως Κρητικός Μανωλιός, με τη χαρακτηριστική ντοπιολαλιά, ο Γιώργος Παπαζήσης είχε πρωταγωνιστήσει σε σειρά ταινιών, όπως «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Εμπαινε, Μανωλιό», «Ο Μανωλιός στην Ευρώπη» αλλά και «Υβ… Υβ..! Ο Μανωλιός παίζει μπάλα». Ο κωμικός είχε παίξει στο πλευρό πολλών γνωστών πρωταγωνιστών, όπως των Λάμπρου Κωνσταντάρα, Ντίνου Ηλιόπουλου, Σταύρου Παράβα, Ανδρέα Μπάρκουλη, αλλά και της Δέσποινας Στυλιανόπουλου, με την οποία είχε συνεργαστεί σε πολυάριθμες ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι «Πίσω μου σ’ έχω σατανά», «Ο φαφλατάς», «Η ταξιτζού». Ο Γιώργος Παπαζήσης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στον Αγιο Δημήτριο Κηφισιάς στις 17.00.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα