Κύπρος: Αναζητούν απαντήσεις στους υπολογιστές του απαγωγέα

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 35χρονου Γιώργου Νικολάου, που απήγαγε τους δύο μαθητές στην Κύπρο, εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του δικαστηρίου, όπου η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία δικηγόρου.
Ανάμεσα στα στοιχεία που κατέθεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης ήταν μία πλαστή πλαστική ταυτότητα με τη φωτογραφία του 35χρονου, στην οποία αναφέρεται ως «δάσκαλος δημοτικής εκπαίδευσης».

Οπως εκτιμούν οι κυπριακές Αρχές, ο δράστης φορούσε τη συγκεκριμένη ταυτότητα, η οποία περνάει γύρω από τον λαιμό με μία κορδέλα, όταν εμφανίστηκε στα παιδιά και τους συστήθηκε ως «καινούργιος δάσκαλος» για να τα παρασύρει στο βαν του και να τα οδηγήσει στο διαμέρισμά του! Τη στιγμή της απαγωγής κατέγραψε κάμερα της περιοχής. Το βίντεο δείχνει τον 35χρονο να οδηγεί στο διαμέρισμά του τα δύο παιδιά.

Ο 35χρονος εργαζόταν ως δημιουργός ιστοσελίδων. Λόγω αυτής της ιδιότητάς του, οι αστυνομικοί «ξεψαχνίζουν» τους υπολογιστές του, σε μια προσπάθεια να βρουν απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής. Αν και ο δράστης ομολόγησε ότι έκανε την απαγωγή για να ζητήσει λύτρα, οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απαγωγέας κατέθεσε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Τα παιδιά έλαβαν χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα