«Ζητώ συγγνώμη για τον Ζακ»

«Ημουν σε κατάσταση σοκ, δεν ήθελα τον θάνατό του, μόνο να τον φοβίσω» είπε στον ανακριτή ο 73χρονος κοσμηματοπώλης • Eσπασαν βιτρίνες αυτοί που διαδήλωναν κατά της βίαςEξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος φέρεται ότι αρνείται πως είχε πρόθεση να κάνει κακό στον 33χρονο. Οι ισχυρισμοί του φέρεται ότι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτούς του 73χρονου κοσμηματοπώλη, ο οποίος στην απολογία του στον ανακριτή συντετριμμένος ζήτησε μια «μεγάλη συγγνώμη». 

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε σκέφτηκε ότι θα μπορούσε «να προκληθεί βαριά βλάβη ή και θάνατος στο θύμα» από τη δική του αντίδραση, την ώρα που εκείνος επιχειρούσε να βγει από το μαγαζί του. «Δεν θα το έκανα ποτέ, αν θεωρούσα ότι θα προκαλούσε τον θάνατο» είπε, ισχυριζόμενος πως στόχος του ήταν να φοβίσει τον 33χρονο.

«Λυπάμαι αφάνταστα»

«Θέλω να ζητήσω μεγάλη συγγνώμη για το παιδί, δεν ήθελα να πεθάνει, έχω παιδιά στην ηλικία του. Λυπάμαι πάρα πολύ για την όλη κατάσταση, ζητάω συγγνώμη από όλους, λυπάμαι αφάνταστα από καρδιάς. Είμαι από 13 ετών στη δουλειά και η κατάσταση αυτή με λυπεί» ανέφερε και μίλησε στον ανακριτή για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Οπως είπε ο κατηγορούμενος, ήταν η τρίτη φορά που τον έκλεβαν. «Δεν είχα σκοπό να τον πλήξω, να τον φοβίσω περισσότερο για να σταματήσει τη ζημιά που μου έκανε μέσα στο μαγαζί μου. Τι να έκανα;» αναρωτήθηκε και περιέγραψε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ανακριτή: «Τον κλότσησα στο πρόσωπο όταν πήγαινε να βγει, στον συγκατηγορούμενο δεν έδωσα προσοχή. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ».

Στο μεταξύ, έρευνα αρχίζει από την Αστυνομία με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, έπειτα από σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό, «το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Eσπασαν βιτρίνες αυτοί που διαδήλωναν κατά της βίας

Τα καταστήματα που βρίσκονται δίπλα από το κοσμηματοπωλείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος έβαλε στο στόχαστρο χθες το μεσημέρι ομάδα θρασύτατων κουκουλοφόρων. Ηταν αναμενόμενο ότι θα άρχιζαν κάποια στιγμή τα αντίποινα για όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο, ωστόσο πώς μπορεί να δικαιολογηθούν αυτό το μένος αλλά και η καταστροφή ξένης περιουσίας αθώων ανθρώπων από κάποιους που ουσιαστικά αντιτίθενται στη χρήση βίας;

Συγκεκριμένα, περίπου 25 άτομα που φορούσαν μαύρα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επέδραμαν γύρω στις 3.30 το απόγευμα σε καταστήματα στη διασταύρωση της οδού Γλάδστωνος με την πλατεία Κάνιγγος, μπροστά στα έντρομα μάτια των ιδιοκτητών και των περαστικών που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άγνωστοι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία αλλά και σε ένα κατάστημα με είδη ρουχισμού, χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, σφυριά και πέτρες.

Στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας προς την Κάνιγγος, ενώ μετά χάθηκαν στα στενά των Εξαρχείων. Ανδρες της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο λίγη ώρα αργότερα και συγκέντρωσαν καταθέσεις από τους καταστηματάρχες των οποίων τα μαγαζιά υπέστησαν ζημιές από την επίθεση των κουκουλοφόρων.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα