Κόλαφος ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γεωργίου

Στο Συμβούλιο Εφετών κρίνεται αν θα δικαστεί για ψευδή βεβαίωση σχετικά με το έλλειμμαΕχοντας στα χέρια του μια εισαγγελική πρόταση-κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο διογκώθηκε το έλλειμμα του 2009, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας καλείται να αποφανθεί πάλι για την παραπομπή ή όχι του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Είναι η πρώτη φορά που εισαγγελέας Εφετών υπογράφει παραπεμπτική πρόταση για τον κ. Γεωργίου, για τον οποίο είναι κοινό μυστικό πως οι δανειστές έχουν ανοίξει ομπρέλα προστασίας, πιέζοντας με κάθε τρόπο για να μην καθίσει στο εδώλιο. 

Είναι ενδεικτικό πως στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της ευρωπαϊκής Αρχής (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες που ισχύουν μέχρι σήμερα. Ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραπεμπτική πρότασή του επικαλείται τα καταγγελλόμενα περί διογκώσεως του ελλείμματος, η οποία έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των Μνημονίων από τα τότε μέλη της Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαο Λογοθέτη. 

Σε μια υπόθεση που τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ, το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει για τρίτη φορά τα στοιχεία και τις αναφορές για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος, ώστε να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Εχουν προηγηθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα, αλλά και δυο αναιρέσεις, οι οποίες έφεραν την υπόθεση για νέα κρίση στο Εφετείο. Την περασμένη άνοιξη το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία άσκησε αναίρεση, καθώς έκρινε ότι το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου έχει νομικά σφάλματα. Το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην παραπεμφθεί ο κ. Γεωργίου σε δίκη, κατά πλειοψηφία, καθώς είχε καταγραφεί μειοψηφία από την πλευρά της εισηγήτριας της υπόθεσης. 

Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 και η δεύτερη αναίρεση που ασκήθηκε, οδηγώντας την υπόθεση πάλι -για τρίτη συνεχόμενη φορά- για επανάκριση από το Συμβούλιο Εφετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα