Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του Αυτοφώρου για τα αδικήματα Τύπου

Την τακτική του αποπροσανατολισμού και της κωλυσιεργίας επιστρατεύει άλλη μια φορά η κυβέρνηση αναφορικά με την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα διά του Τύπου. Η συριζαίικη υποκρισία στο φλέγον ζήτημα είναι πλέον παραπάνω από εμφανής, αφού, αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές, η κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις σχετικές τροπολογίες που κατέθεσαν στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος και σύσσωμη η Κ.Ο. του Ποταμιού. Το ηχηρό «όχι» προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς δεν θα υπήρχε απολύτως καμία δικαιολογία που να στηρίζει την άρνηση της κυβέρνησης στην υιοθέτηση των προτάσεων της αντιπολίτευσης, αν η κατάργηση των χειροπεδών στους δημοσιογράφους ήταν πράγματι ειλημμένη απόφαση.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκαν πάντως πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί εν καιρώ μέσω των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα. Από την άλλη, ο Νίκος Δένδιας (Ν.Δ.) υποστήριξε πως «το πρόβλημα δεν είναι τόσο η διάταξη νόμου καθαυτή, αλλά ότι υπουργός της κυβέρνησης αισθάνεται την ανάγκη να προσφύγει στη διάταξη αυτή», στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά προς τον Πάνο Καμμένο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα