Για πάντα ανάμεσά μας

Στον ουρανό του ΟΑΚΑ το λάβαρο του Παύλου ΓιαννακόπουλουΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Απίστευτη ανατριχίλα! Ράγισαν και τα τσιμέντα στο 1ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»! Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και όλα τα τμήματα των «πρασίνων» τίμησαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο εμβληματικός «πράσινος» παράγοντας έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, σκορπίζοντας θλίψη στον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Η «πράσινη» οικογένεια όμως στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που διοργάνωσε τίμησε τη μνήμη του με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Το λάβαρο με τη μορφή του αείμνηστου ηγέτη του Παναθηναϊκού υψώθηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ και θα μείνει εκεί για πάντα, ώστε να θυμίζει σε όλους ποιος ήταν ο άνθρωπος που πήρε στις πλάτες του το «Τριφύλλι» και το οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης έξι φορές!

Οι φίλαθλοι των «πρασίνων», με δάκρυα στα μάτια, δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν «Παύλο, θεέ, για πάντα ανάμεσά μας, μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας», ενώ ύψωσαν ένα συγκλονιστικό κορεό στις κεντρικές θύρες του κλειστού, με στιγμές του μεγάλου ευεργέτη.

«Είμαι βέβαιος ότι ο πατέρας μου χαίρεται που βλέπει έστω και μετά θάνατον έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό» ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από το κέντρο του γηπέδου, ενώ, φανερά συγκινημένος, τόνισε: «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεφεύγουν του αγωνιστικού. Αν ήταν εδώ ο πατέρας μου, θα έλεγε ότι υπάρχει και το αύριο και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αν μπορούσα να βάλω έναν τίτλο κάτω από τη φωτογραφία του, θα ήταν “αγάπη προς όλους”».

Από την άλλη πλευρά, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος συγκλόνισε με το κλάμα του. Συγκινημένος από τη λατρεία όλων στο πρόσωπο του αδερφού του, είπε: «Ενα μεγάλο “ευχαριστώ” μέσα από την καρδιά μου σε όλους και ιδιαίτερα στον αδερφό μου Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλα αυτά τα παλικάρια που στηρίζουν την ομάδα».

Λίγο νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ και στενός φίλος της οικογένειας Γιαννακόπουλου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανέφερε: «Είχαμε βαθιά σχέση με τον κύριο Παύλο. Θέλω να πω ότι μου έμαθε πολλά πράγματα. Κάποια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Αυτός ο σεβασμός που κέρδισε είναι απίστευτος και όλοι καταλαβαίνουν την προσφορά του. Δεν μπορώ να εκφράσω σε όλο το εύρος τα συναισθήματά μου, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που με κάλεσε».

Το «παρών» στο ΟΑΚΑ έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, που υποσχέθηκε την επιστροφή του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα. Παρόντα ήταν όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, αλλά και πολλοί Ελληνες αθλητές.

ΝΙΚΗΣΕ ΧΙΜΚΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΖΟΤΣ

Στην πρώτη του… παράσταση μπροστά στους φιλάθλους του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 90-63 της Χίμκι για το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Οι «πράσινοι» είχαν εξαρχής τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν μεγάλη διαφορά στο σκορ. Με την επιστροφή τους στο παρκέ πάτησαν το γκάζι και έκοψαν τον αέρα της ομάδας του Μπαρτζώκα, φτάνοντας με ευκολία στη νίκη (τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63). Κορυφαίος των «πρασίνων» ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους. Στον άλλον αγώνα, η Φενερμπαχτσέ «καθάρισε» με τον Σλούκα, καθώς επικράτησε στην παράταση με 94-92 (78-78 κ.δ.) της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο διεθνής αριστερόχειρας άσος, που βρίσκεται στο στόχαστρο του «Τριφυλλιού», έστειλε με δικό του καλάθι το παιχνίδι στην παράταση, ενώ σημείωσε συνολικά 22 πόντους, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Σήμερα, στις 18.00 (CS4), η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι στον μικρό τελικό, ενώ οι «πράσινοι» θα παίξουν κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στον τελικό (20.30, CS4).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα