Συμφωνία για πέταμα

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια είχε περίπου 35% συμμετοχή! Ηταν μεγάλο φιάσκο, ενώ κατεβλήθησαν εργώδεις προσπάθειες από δυνάμεις μεσαίου βεληνεκούς, από υπερδυνάμεις, από μυστικές υπηρεσίες και αφανείς χρηματοδότες, από ΜΚΟ και «ανεξάρτητους» παρατηρητές, από κατεστημένα κόμματα αλλά και από το πολιτικό περιθώριο ούτως ώστε οι Σκοπιανοί να αποφανθούν θετικά στο χθεσινό δημοψήφισμα.

Με τέτοια συμμετοχή των Σκοπιανών στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών κανείς δεν μπορεί να ομιλεί περί εγκυρότητος του αποτελέσματος και δημοκρατικής νομιμοποίησης της συμφωνίας. Αυτό που διαφημιζόταν ως μεγάλη προσωπική επιτυχία των δύο πρωθυπουργών Σκοπίων και Ελλάδος, και των αντίστοιχων υπουργών Εξωτερικών, δεν ήταν παρά -όχι και τόσο- ευσεβείς πόθοι των δυνάμεων που επιδίωκαν να αναχαιτίσουν τη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια.

Ολες οι προσπάθειες και οι υποσχέσεις έπεσαν στο κενό ακριβώς επειδή οι Σκοπιανοί, έχοντας γαλουχηθεί για δεκαετίες με τα ιδεολογήματα του «μακεδονισμού», θέλουν τα πάντα. Και στους τύπους και στην ουσία δεν δέχονται να υποχωρήσουν ούτε χιλιοστό από όλα όσα αξιώνουν από την Ελλάδα, ενώ, από την άλλη πλευρά, η ελληνική πολιτική ηγεσία είναι έτοιμη να δώσει τα πάντα ακόμη και χωρίς την τήρηση προσχημάτων.

Οι δικοί μας βιάστηκαν να πουν ένα κατάπτυστο «ναι», εκεί που οι ανίσχυροι αντίπαλοι απείχαν επειδή δεν καταδέχτηκαν καν να πουν «όχι»! Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει στο ακέραιο η προσβολή που έγινε στο ελληνικό έθνος και στον λαό μας, που ουδείς ζήτησε τη γνώμη του μέσω δημοψηφίσματος, όπως έγινε στα Σκόπια. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι πλέον παρά ένα παλιόχαρτο, η θέση του οποίου βρίσκεται στον κάλαθο των απορριμμάτων.

Και όλα αυτά τα θλιβερά της νυν πολιτικής εξουσίας της χώρας μας φαντάζουν και γελοία συνάμα αν αναλογιστεί κάποιος ότι σαν σήμερα, το 331 π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μέγιστος των Ελλήνων, συνέτριψε τον στρατό του Δαρείου στα Γαυγάμηλα.

Ο Αλέξανδρος ουδέποτε σκέφτηκε να περιμένει δημοψήφισμα των Βαβυλωνίων, των Σκυθών ή των Περσών για να χαράξει την πορεία του στην Ιστορία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα