Γέλασε τελευταίος

Ο Βεζένκοφ «σκότωσε» την Ούνικς (91-89) στην πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού εν όψει ΚυπέλλουΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Ο Βεζένκοφ έβαλε θετικό πρόσημο στην πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στην παράταση με 91-89 (82-82 κ.δ.) της Ούνικς Καζάν, στον μικρό τελικό του Γκομέλσκι Καπ, και πλέον στρέφουν στην προσοχή τους στις επίσημες υποχρεώσεις τους, αρχής γενομένης από το Κύπελλο Ελλάδος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ο Πρίντεζης, που σημείωσε 28 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Ουίλιαμς-Γκος με 22.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα, λόγω της πιεστικής άμυνας των Ρώσων. Στο φινάλε, η ομάδα του Πρίφτη προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη, όμως ο Γουίλιαμς-Γκος είχε διαφορετική άποψη και με δική του ατομική προσπάθεια έγραψε το 82-82, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο ανέλαβε ξανά δράση ο ασταμάτητος Πρίντεζης, με τον Βεζένκοφ να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα. Ο 23χρονος φόργουορντ πήρε επιθετικό ριμπάουντ, σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο φινάλε της παράτασης.

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Αξελ Τουπάν, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ελλάδα με αιμάτωμα στο αριστερό ισχίο, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Παπανικολάου και Αγραβάνης, καθώς και ο κλινήρης Σπανούλης.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-33, 58-53, 82-82 (κ.δ.), 89-91 (παρ.)

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Δημήτρης Πρίφτης): Σεργκέεφ, Ετζίμ 16 (2), Λόκετ 2, Εντούρ 22, ΜακΚόλουμ 7, Πονγκρασόφ 5, Σμιθ 11 (1), Κοσέεφ, Κολέσνικοφ 2, Σελεκέτο 2, Χένρι 22, Καϊμακόγλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 22 (2), Τολιόπουλος, Τουπάν, Τίμα 4, Μιλουτίνοφ 1, Στρέλνιεκς 6 (1), Βεζένκοφ 7 (1), Πρίντεζης 28 (1), Μάντζαρης 6 (1), ΛεΝτέι 17.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα