«Επίσκεψη» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ

Μέλη του με δίκυκλα πέταξαν φέιγ βολάνΣε ακόμη μία θρασύτατη ενέργεια προχώρησε χθες το απόγευμα ο Ρουβίκωνας, καθώς μέλη του πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η νέα παρέμβαση της αναρχικής ομάδας -που συνεχίζει ακάθεκτη την… εξωτερική πολιτική της και το τελευταίο διάστημα έχει διασύρει διεθνώς τη χώρα μας- προκαλεί εύλογα ερωτήματα και δημιουργεί μία εικόνα έλλειψης ασφάλειας αλλά και επαρκούς αστυνόμευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ -στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του- βρίσκεται στους Αμπελοκήπους και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το αρχηγείο της Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, πλησίασαν στην πρεσβευτική κατοικία, πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο. Εως χθες το βράδυ δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Κείμενο

Η κατοικία του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο «Ελενα», μία «ανάσα» από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανάρτησαν κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο εξηγούν τους λόγους της «παρέμβασης».
Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν τη στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν τον πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του ελληνικού κράτους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα