Ο Μητσοτάκης εναντίον της ΝΔ

Ο Κυριάκος νομιμοποιεί την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα μας σε τεράστιο hot spotΑπό τον
Δημήτρη Παπαγεωργίου

Οταν η κυβέρνηση θέλησε να περάσει δίχως αντιδράσεις τη μετακίνηση και τη μονιμοποίηση μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, άρχισε μια σειρά δακρύβρεχτων ρεπορτάζ για τη Μόρια.

Με το που συνέβη αυτό, «τσίμπησαν» όλοι αδιακρίτως. ΜΜΕ, αντιπολίτευση, αρθρογράφοι και διανοούμενοι αρχίζουν να στηλιτεύουν την κατάσταση στη Μόρια. Αρχίζουν να παραθέτουν αριθμούς -άγνωστους μέχρι τότε-, να παραθέτουν προσωπικές ιστορίες μεταναστών, να αναφέρονται στους κατοίκους σαν αυτοί να ήταν μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και όλα τα σχετικά.
Και αμέσως «τσιμπάει» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και βγαίνει να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι αρκετά αριστερός, ότι μάλλον δεν είναι πραγματικά αριστερός, λόγω όσων συμβαίνουν στη Μόρια.

Ενθουσιάζονται και οι φιλικά προσκείμενες «γραφίδες» της Ν.Δ. –οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από το… ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι το πατριωτικό– και υπερθεματίζουν σε όσα είπε ο Μητσοτάκης, προσπαθώντας να χτίσουν μια εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρεται αρκετά καλά στους μετανάστες. Και αφήνοντας στην άκρη την πάγια δεξιά θέση.

Γκολ από τα αποδυτήρια στην πράξη για τη Ν.Δ., καθώς από την επόμενη ημέρα αρχίζει η «αποσυμφόρηση» στη Μόρια. Και αρχίζουν η απόβαση, η οριστική απόβαση μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα –αφού πλέον η χώρα μας δεν έχει δικαίωμα να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία–, και η εγκατάστασή τους στην ελληνική περιφέρεια. Αλλά για μια στιγμή αντιπολίτευσης, για μια στιγμή μάλλον πολιτικά ορθής αντιπολίτευσης, βασισμένης φυσικά στα ιδανικά μιας «ιδανικής Αριστεράς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να «αποπέμψει» από τον αντιπολιτευτικό του λόγο τις αιτιάσεις χιλιάδων πολιτών σε όλη τη χώρα, δίπλα στα σπίτια των οποίων θα εγκατασταθούν οι νεομέτοικοι από τη Μόρια. Και να ενθυλακώσει σε αυτόν τον ίδιο αντιπολιτευτικό λόγο όλες τις αιτιάσεις της Αριστεράς σχετικά με τον «ανθρωπισμό» ο οποίος, σύμφωνα με αυτήν, πρέπει να είναι το κύριο ζήτημα γύρω από την αντιμετώπιση της μαζικής μετανάστευσης. Ο «ανθρωπισμός» και όχι όλες οι δεξιάς υφής αιτιάσεις, που έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν και με την προστασία των εθνών εντός των κρατών τους.

Ουσιαστικά με αυτή του τη στάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομιμοποιεί την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα μας σε ένα τεράστιο hot spot. Νομιμοποιεί τη διακλάδωση των διάφορων ΜΚΟ σε ολόκληρη τη χώρα, νομιμοποιεί τη μετατροπή των συνόρων της χώρας μας σε… ελβετικό τυρί. Νομιμοποιεί την αριστερή άποψη για το Μεταναστευτικό ως κυρίαρχη, μετατρέπει σε «πρόσφυγες» τους οικονομικούς μετανάστες από όλο τον κόσμο! Υποσκάπτει το ίδιο του το κόμμα. Γιατί πλέον η Ν.Δ. δεν μπορεί να πει κάτι για τις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο, στο συγκεκριμένο, τουλάχιστον, θέμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα