Η Θεσσαλονίκη «ξύπνησε» με τις μολότοφ των κουκουλοφόρων

Επεισοδιακά «ξύπνησε» χθες η Θεσσαλονίκη, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων τις πρώτες πρωινές ώρες επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το τουρκικό προξενείο στο κέντρο της πόληςΣυγκεκριμένα, περί τα 30 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους βγήκαν μέσα από τον χώρο του πανεπιστημίου και ειδικότερα την πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, πυρπόλησαν κάδους επί της οδού Εθνικής Αμύνης και κινήθηκαν στη συνέχεια επί της οδού Αγίου Δημητρίου προς τις διμοιρίες της ΥΑΤ που φρουρούσαν το τουρκικό προξενείο.

Μόλις έφτασαν σε κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς άρχισαν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι διμοιρίες, που ήταν σε ετοιμότητα, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι εντός του ΑΠΘ, απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τους απώθησαν προς το εσωτερικό του πανεπιστημίου με χρήση χημικών.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς και με τις δυνάμεις της ΥΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους στην οδό Εθνικής Αμύνης και αργότερα αποχώρησαν. Τα επεισόδια διήρκεσαν μία ώρα, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα οχήματα. Εξαιτίας των επεισοδίων περίπου για μία ώρα παρέμειναν κλειστές οι οδοί Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του ΑΠΘ. Ηταν η πρώτη επίθεση με μολότοφ στις διμοιρίες του τουρκικού προξενείου μετά το καλοκαίρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα