Μεγάλη δικαίωση της «δημοκρατίας»

Η «δημοκρατία» και η «κυριακάτικη δημοκρατία» δικαιώθηκαν πλήρως σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού…… από την πρώτη στιγμή και εδώ και αρκετές εβδομάδες είχαν επισημάνει τον κίνδυνο της αποχής για την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, και είχαν προβλέψει ως πιθανό ενδεχόμενο τη διεξαγωγή εκλογών στη γειτονική χώρα ως συνέπεια της μη στήριξης της αντιπολίτευσης και του προέδρου Γκεόργκι Ιβανόφ στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της 23ης Σεπτεμβρίου 2018, με τίτλο «Γιατί το δημοψήφισμα για τις Πρέσπες θα εξελιχθεί σε θρίλερ!», της «κυριακάτικης δημοκρατίας», όπου παρουσιάζονταν η ανθρωπογεωγραφία στη γειτονική χώρα και οι λόγοι βάσει και των τελευταίων δημοσκοπήσεων που η πλειονότητα των Σκοπιανών, οι Σλαβομακεδόνες, προσανατολίζονταν στην αποχή ή στο ηχηρό «όχι». Κάτι που φάνηκε την Κυριακή, σε αντίθεση με τους Αλβανούς που στήριξαν τη συμφωνία. Και σε άλλα δημοσιεύματα οι δύο εφημερίδες μας είχαν επισημάνει ότι η επίτευξη του 50% της προσέλευσης είναι πολύ υψηλός πήχης, καθώς τέτοιο ποσοστό δεν συγκεντρώνεται ούτε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το γεγονός ότι 300.000-500.000 έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό φέρνουν σε πιο δυσχερή θέση την κυβέρνηση Ζάεφ. Η «παρέλαση» αξιωματούχων της Δύσης από τη χώρα είχε επίσης τονισθεί ότι μάλλον θα είχε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, κάτι που φάνηκε να επιβεβαιώνεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα