Απίστευτο! Στέλνουν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων να κόβουν το ρεύμα στα σπίτια

Οργή αστυνομικών για τις... ειδικές αποστολές με τη ΔΕΗ • «Δεν μπορεί να γινόμαστε σάκος του μποξ και να ασχολούμαστε με διακοπές ρεύματος»

«Στα κάγκελα» βρίσκονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις της Κρήτης με τον... νέο τρόπο «αστυνόμευσης» στην περιοχή του Ηρακλείου, ο οποίος, όπως λένε, απέχει πολύ από τις αρμοδιότητές τους. 

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, «ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., όπως το ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς διατάχθηκαν να προβούν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών». Σύμφωνα με όσα είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης, αυτό που ουσιαστικά καλούνται να κάνουν οι δυνάμεις είναι να συνοδεύουν κλιμάκια της ΔΕΗ τα οποία πηγαίνουν σε σπίτια ώστε να κόψουν το ρεύμα. «Μας έχει ξαφνιάσει αυτή η πρακτική. Υπάρχει ένα καταστατικό το οποίο πρέπει να τηρείται. Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες, όπως τα ΤΑΕ, που αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας. Δεν μπορούν να πηγαίνουν να κόβουν το ρεύμα» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τσανακτσίδης λέει ότι το πρώτο κρούσμα αυτού του «μέτρου» εμφανίστηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. «Αστυνομικοί με περιπολικά έφυγαν από την ενδοχώρα του νησιού, για την ασφάλεια της οποίας ήταν επιφορτισμένοι, καθώς κλήθηκαν να πάνε σε ένα σπίτι με κλιμάκιο της ΔΕΗ. Οταν έφυγαν, δεν υπήρχε περιπολικό στην περιοχή». Σημειώνεται ότι στην ενδοχώρα εμφανίζονται υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, που έχουν να κάνουν κυρίως με τις κλοπές ζώων. Συνεπώς, σε περίπτωση που είτε συμβεί είτε πέσει στην αντίληψη των κατοίκων κάποιο έκτακτο περιστατικό, δεν θα βρίσκουν αστυνομικούς! Ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις και οι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ειδικοί φρουροί καλούνται να επεκτείνουν την «γκάμα» των αρμοδιοτήτων τους. Ο κ. Τσανακτσίδης υπενθυμίζει ότι είχαν εντολές να συνοδεύουν κλιμάκια της ΔΕΗ σε σπίτια και στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, ωστόσο, μετά τα παράπονα που είχαν γίνει, φθάνοντας μέχρι και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα φαινόμενα σταμάτησαν. «Ελπίζουμε και αυτήν τη φορά να λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα και κάτι να αλλάξει. Δεν μπορεί να γινόμαστε σάκος του μποξ και να μας χρησιμοποιούν όταν θέλουν» καταλήγει ο ίδιος.

Γιώτα Φλώρου