Ζητείται βαριά ποινή στον πρ. πρόξενο της Σμύρνης

Στο ΣτΕ η υπόθεση κακοδιαχείρισηςΤην επιβολή βαρύτερης ποινής στον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, καθώς θεωρεί ότι η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς που του επιβλήθηκε όταν κρίθηκε ένοχος για κακοδιαχείριση δεν είναι η αρμόζουσα. 

Το πειθαρχικό συμβούλιο του υπ. Εξωτερικών έκρινε ότι ο ελεγχόμενος έχει τελέσει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, της ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος, ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

Ελλειμμα

Και αυτό γιατί μετά τη λήξη της θητείας του, το 2016, εμφανίστηκε έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών. Ο ίδιος εξόφλησε μέρος του ποσού, αφήνοντας ωστόσο υπόλοιπο 34.500 λιρών. Ο οικονομικός έλεγχος έδειξε κακοδιαχείριση, όπως αποδοχή μίας δωρεάς από Τούρκο επιχειρηματία χωρίς την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων και απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Ετσι, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε στον πρώην γενικό πρόξενο την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς. Η κυρία Παπασπύρου αναφέρει στην προσφυγή της πως το πειθαρχικό συμβούλιο απάλλαξε τον πρώην γενικό πρόξενο για ορισμένα από τα παραπτώματα που του αποδόθηκαν κρίνοντας ότι δεν υπήρχε δόλος, ωστόσο η ίδια θεωρεί ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογα επιεικής.

Η γενική επιθεωρήτρια διαπιστώνει παρατυπίες και νομικά λάθη στην πειθαρχική απόφαση και για τον λόγο αυτό ζητεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να την ακυρώσει, ώστε να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα