Ο Καμίνης διέλυσε και τον Εθνικό Κήπο

Εμειναν έξι κηπουροί για 158.000 τ.μ., ενώ εκτελούν και χρέη φύλακα! Βολές για ύπουλο σχέδιο από ΚαμίνηΡεπορτάζ
Στάθης Βασιλόπουλος

Σε αργό «θάνατο», με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων -που έχει αναλάβει την προστασία και διαχείρισή του- οδηγείται ο Εθνικός Κήπος, ο ιστορικός πνεύμονας πρασίνου, έκτασης 158.000 τετραγωνικών μέτρων.

Παρά τα σχέδια της δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση και ανάδειξη του κήπου, που παραμένουν προς το παρόν ανεφάρμοστα και έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς αποσπασματικά, η δροσερή «καρδιά» της Αθήνας παρουσιάζει έντονες «αρρυθμίες».

«Ολα ξεκινούν από την υποστελέχωση. Σε μια τόσο μεγάλη έκταση υπάρχουν μόλις έξι κηπουροί, οι οποίοι εκτελούν ακόμα και χρέη φύλακα. Και αυτό, διότι οι φύλακες, κανονικά, θα έπρεπε να είναι εννέα, αλλά είναι μόλις πέντε. Παλιά, ο Εθνικός Κήπος είχε 80 άτομα προσωπικό. Σήμερα έχει απομείνει σχεδόν το ένα τρίτο» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Σωματείου Δήμου Αθηναίων Κώστας Τσουκαλάς.

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κήπου είναι τα κλαδιά από τα γερασμένα δέντρα, που, λόγω της πλημμελούς συντήρησης, κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των τουριστών και των περαστικών.

«Η γήρανση των φυτών και των δέντρων είναι μεγάλη, και οι υπάλληλοι τρέχουν πανικόβλητοι όταν φυσά, για να μη γίνει κανένα ατύχημα. Τις προηγούμενες ημέρες, με την κακοκαιρία, έπεσαν μεγάλα κλαδιά. Ο αέρας, βέβαια, ήταν πολύ δυνατός, αλλά δεν είχαν γίνει αυτά που έπρεπε, καθώς δεν υπάρχουν άτομα για να κλαδεύουν» τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.

Ο ίδιος αφήνει αιχμές για συνειδητή εγκατάλειψη του κήπου, προκειμένου να περάσει, τμηματικά, στα χέρια ιδιωτών. «Υπάρχει μια κινητικότητα εδώ και εβδομάδες στη Διεύθυνση Πράσινου και έχουν μεταθέσει κάποιους ευσυνείδητους υπαλλήλους σε άλλες θέσεις. Οταν βλέπεις ότι κάποιος αγωνίζεται για το πράσινο και τον διώχνεις, κάτι συμβαίνει» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα