Δεν παίρνει αναβολή η δίκη του «Noor 1»

«Οχι» στο αίτημα αποχής του εφέτηΚανονικά θα ανέβει στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο εφέτης, ο οποίος, με αίτημά του, είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1». 

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε το αίτημα αποχής που είχε υποβάλει ο συγκεκριμένος εφέτης, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ελήφθη ομόφωνα.

Κώλυμα

Ο εφέτης φέρεται ότι επικαλέστηκε στη δήλωση αποχής που υπέβαλε το γεγονός ότι στο παρελθόν, και σε άλλο στάδιο, είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1» και είχε εκφέρει σχετική κρίση. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δήλωσε κώλυμα, καθώς οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν ήθελε να κατηγορηθεί πως ήδη είχε σχηματίσει άποψη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το ναρκόπλοιο.

Ωστόσο, τόσο η αρμόδια εισαγγελέας όσο και το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος να απέχει από τη δίκη, η έναρξη της οποίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στις 10 Οκτωβρίου 2018. Ετσι, ο εφέτης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, καλείται μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του να κρίνει την πολύκροτη υπόθεση, αλλά και την τύχη των 13 κατηγορουμένων σε αυτή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα