Πάτε καλά; Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα στο νέο έμβλημα της ΝΔ

Για γέλια και για κλάματα οι καινοτομίες της ηγετικής ομάδας του κόμματος • Ολα όσα έγιναν χθες στα «γαλάζια» γενέθλιαΝ.Δ.: Ηχηρό άδειασμα του Κυριάκου στον Σαμαρά

Καμία αναφορά στην εκλογική νίκη του 2012 κατά την ιστορική αναδρομή που έκανε στη χθεσινή γενέθλια εκδήλωση για τα 44 χρόνια

Ενα ξεκάθαρο άνοιγμα στους καραμανλικούς και ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον Αντώνη Σαμαρά επεφύλαξε κατά τη χθεσινή γενέθλια εκδήλωση της Ν.Δ. για τα 44 χρόνια της ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας πάρα πολλές αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημείωσε ότι «η παράταξη έχει σημειώσει τρεις μεγάλες νίκες», απαριθμώντας κατά σειρά μόνο τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, του 1990 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του 2004 με τον Κώστα Καραμανλή, που έδωσαν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Ν.Δ., ενώ απουσίασε από την ιστορική αναδρομή του κ. Μητσοτάκη η εκλογική νίκη της Ν.Δ. το 2012 επί Αντώνη Σαμαρά.

Ανοιγμα

Σε αυτό το φόντο ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε άνοιγμα στους ψηφοφόρους που ψήφισαν το 2004 τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και την εγκατέλειψαν στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, χρησιμοποιώντας τη φράση «ήρθε η ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε στους «απογοητευμένους πολίτες της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς», σημειώνοντας ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική συμπόρευση». Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε ενωτικά μηνύματα παρά τη σκληρή κριτική του προς την κυβέρνηση, ενώ μίλησε για «σύγκρουση δύο κόσμων» στις επόμενες εκλογές ανάμεσα στη «δυναμική Ελλάδα» και την «καθηλωμένη Ελλάδα», και κάλεσε τους «δημοκρατικούς πολίτες να κάνουν το καθήκον τους» οδηγώντας την κυβέρνηση στην πολιτική ήττα και την ηθική απαξίωση.

«Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε μοιρασμένοι. Μας πήγαν πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι. Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Ελληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά. Στόχος μας είναι το χτίσιμο μιας κοινωνίας που δίνει σε όλους ευκαιρίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπεραμύνθηκε της ανάγκης διεύρυνσης της Ν.Δ. ως ενός κόμματος «ανοιχτού, προοδευτικού, λαϊκού», χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της.

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε τη «συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων» και, αποδομώντας το αφήγημα της καθαρής εξόδου στις αγορές, μίλησε για «παγίδα» στην οικονομία που στήνει ο κ. Τσίπρας στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. «Ξέρουμε ότι μας στήνουν παγίδα. Το περιμένω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

—-

Το (συγκινητικό) βίντεο με τον Εθνάρχη, τον Κων. Μητσοτάκη και τον Κ. Καραμανλή

Με την προβολή ενός βίντεο από τη 44χρονη πορεία της Ν.Δ. άνοιξε η χθεσινή γενέθλια εκδήλωση του κόμματος. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν χαρακτηριστικές δηλώσεις και παρεμβάσεις όλων των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Ν.Δ.: από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Μιλτιάδη Εβερτ, μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα όταν στην οθόνη εμφανίστηκαν ο ιδρυτής της Ν.Δ., αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ειδικά τη στιγμή της προβολής της δήλωσης-πρόβλεψης του επιτίμου από τη δεκαετία του ’90 για το ΔΝΤ, το χειροκρότημα ήταν πολύ δυνατό. Πολλά και δυνατά χειροκροτήματα εισέπραξε και ο Κώστας Καραμανλής, όταν σε κάποιο σημείο του επετειακού βίντεο εμφανιζόταν να λέει «περνάμε τον πυρσό από γενιά σε γενιά».

Με λίγα λεπτά καθυστέρηση προσήλθε ο Αχιλλέας Καραμανλής και κάθισε στις πρώτες θέσεις δίπλα στους Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και Πέτρο Μολυβιάτη.

Αρκετά ήταν και τα πηγαδάκια. Ξεχώρισαν αυτό του Αντώνη Σαμαρά με τους δύο αντιπροέδρους της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ παραδίπλα βρισκόταν ο Κώστας Καραμανλής. Ενδιαφέρον πηγαδάκι ήταν και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Νίκο Δένδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι έπαιρναν αναμνηστική κούπα με το νέο έμβλημα της Ν.Δ.

—-

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε το νέο (ακαταλαβίστικο) έμβλημα του κόμματος

Ανθρακες ο θησαυρός, αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου εμβλήματος της Ν.Δ., καθώς σε πάρα πολλούς προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται για τον παραδοσιακό πυρσό της παράταξης, όπως αρχικά είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία, αλλά για ακόμα ένα πιο ακαταλαβίστικο (και χωρίς νόημα σχήμα για τον μέσο ψηφοφόρο) και από το προηγούμενο σήμα που εισήγαγε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στο «νέο σύμβολο της παράταξης» σημειώνοντας ότι συμβολίζει ένα «κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και στις νέες ιδέες».

Ανέφερε ότι το Ν και το Δ σηματοδοτούν τη «διαρκή νεότητα» και την «παντοτινή δημοκρατική αναφορά» της Νέας Δημοκρατίας και κάνοντας λόγο για την «αφαιρετική εκδοχή του πυρσού» τόνισε ότι είναι σε γαλάζιο φόντο, το χρώμα της πατρίδας, αλλά και λευκό, το χρώμα εκείνο που είναι «έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τ’ άλλα». Μάλιστα ειδικά για το σχήμα, που είναι ακαθόριστο από πρώτη ματιά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «κινείται σε ελεύθερο περιβάλλον σε έναν κόσμο που αλλάζει».

«Αυτή είναι η σημερινή νέα Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό στους πολίτες, στις δυνάμεις της κοινωνίας, για να κάνουμε πράξη την αναγέννηση της χώρας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το νέο σύμβολο της Ν.Δ.

Το νέο σήμα της Ν.Δ. σχεδίασε ο εικαστικός Φανούρης Μωραΐτης.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα