Μαζέψτε τον! Ο Γερμανός πρέσβης (που απορούσε γιατί δεν έγινε εμφύλιος στην Ελλάδα) μας κουνά το δάχτυλο

Μίλησε και πάλι ως αποικιοκράτης • Ατόπημα από τον Γερμανό πρέσβη και για το deal με τα Σκόπια!Ως αποικιοκράτης εξακολουθεί να φέρεται, μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία καταφέρνει να προκαλεί. Το χθεσινό… επίτευγμα του Γερμανού διπλωμάτη αφορούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «καλή για όλους, για την Ελλάδα, τα Σκόπια και την Ευρώπη». Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ και ερωτηθείς για το δημοψήφισμα στα Σκόπια σημείωσε: «Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μικρότερη από την ευκταία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι και οι δύο κυβερνήσεις, στην Αθήνα και στα Σκόπια, παραμένουν σταθερές στη Συμφωνία των Πρεσπών και προσπαθούν να την εφαρμόσουν. Αυτή δεν αποτελεί κατά τη γνώμη μου απλώς μια υπεύθυνη στάση, αλλά είναι και η ορθή, διότι η συμφωνία αυτή είναι καλή για όλους, για την Ελλάδα και τα Σκόπια, αλλά και για την Ευρώπη».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πλέτνερ προκαλεί με τη στάση του. Μόλις προχθές είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στις προσφυγικές δομές στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τόσο το Βερολίνο όσο και η Ε.Ε. συνολικά έχουν ενισχύσει οικονομικά τη χώρα μας για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. «Τα τελευταία τρία χρόνια η Γερμανία έχει δώσει περίπου 17.000.000 ευρώ για τη φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και η Ε.Ε. συνολικά έχει παράσχει 1,6 δισ. ευρώ. Οπότε δεν υπάρχει έλλειψη οικονομικής υποστήριξης» δήλωσε στην «Griechenland Zeitung», επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση».

Εξάλλου, λίγες μέρες νωρίτερα ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα είχε ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας, αναφέροντας ότι, αν αυτά που έγιναν στην Ελλάδα των Μνημονίων γίνονταν στη χώρα του, ίσως να είχε ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Συγκεκριμένα σε ομιλία του με θέμα «Ελλάδα και Γερμανία, δύο συμμαχικές χώρες: προοπτικές και εμπόδια» είχε πει: «Η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων. Τον μεγαλύτερο όμως κέρδισε ο ίδιος ο λαός της, διότι άντεξε όλες τις επώδυνες θυσίες. Οι πολίτες πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί επί 20 χρόνια. Οταν περιγράφω σε επισκέπτες μου τις περικοπές που έγιναν, αναρωτιούνται πώς δεν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, κάτι που δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα γινόταν στη χώρα μου» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα