Ο Σαμαράς «καπελώνει» τον Μητσοτάκη για την «επόμενη μέρα» της Νέας Δημοκρατίας

Την επανεμφάνισή του στα δημόσια πράγματα έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς……ο οποίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καβάλα, πέραν της αναμενόμενης επίθεσης στην κυβέρνηση, προέβη σε οδηγίες – συστάσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επόμενες κινήσεις του, ενώ παρουσίασε εαυτόν ως αυτόν χάρη στον οποίον η Ν.Δ. σκλήρυνε τη στάση της στο θέμα των Σκοπίων.

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας! Εγώ υποστήριζα πάντα ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα» τόνισε, εξηγώντας πως «από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν όχι… Βορειο-μακεδόνες, όχι Ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο “Μακεδόνες”!» «Αν επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών τελικά από την ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και όσων “πρόθυμων” συνεργαστούν μαζί του», σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν τετελεσμένο! Αλλά μέχρις εκεί… Ολες οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν. Οι επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν -αργά ή γρήγορα- να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε “μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα”».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για την οικονομία, δίνοντας έμφαση στα περί εξόδου από τα Μνημόνια και στο Μεταναστευτικό.

Σχετικά με αυτό κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «είναι αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών. Προσέξτε: όχι στους “πρόσφυγες”. Ενα μικρό μόνο ποσοστό απ’ όλους αυτούς ήταν αληθινοί πρόσφυγες, όπως αποδείχθηκε. Εδώ μιλάμε για παράνομους μετανάστες. Που πάνε τώρα να μας… απαγορεύσουν να τους λέμε λαθρομετανάστες».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσει για τα έργα του και διεμήνυσε πως «ο πατριωτισμός γίνεται ξανά επίκαιρος, παντού! Οχι ως μισαλλόδοξος εθνικισμός. Οχι ως μίσος για τον άλλο, αλλά ως αγάπη για την πατρίδα». Απαντώντας στον κ. Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι «ζει σε εικονική πραγματικότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα