Novartis: Τι απαντά η Ράικου για την εμπλοκή του συζύγου της

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα απαντήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου σε δημοσιεύματα (των εφημερίδων «Νέα Σελίδα» και «Kontra») που εμφανίζουν τον γιατρό σύζυγό της να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis. Ανθρωποι από το περιβάλλον της εισαγγελικής λειτουργού φέρεται ότι υποστηρίζουν πως το ποσό που εμφανίζεται ότι βρέθηκε σε λογαριασμό του ζευγαριού είναι 1.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν από την εταιρία Νovartis στον σύζυγο της Ελένης Ράικου για ομαδική ερευνητική εργασία, η οποία έγινε το 2009.

Η καταβολή, λένε, έγινε άπαξ και έκτοτε δεν υπήρξε καμία άλλη συνεργασία με την εταιρία ούτε και συνταγογράφηση των φαρμάκων της. Το όνομα της κυρίας Ράικου ενεπλάκη καθώς το ποσό εμβάστηκε σε λογαριασμό που διατηρεί από κοινού με τον σύζυγό της.

Τον Μάρτιο του 2017 η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε από τη θέση της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ενώ στο στόχαστρό της είχε την υπόθεση Novartis. «Αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στον βωμό των συμφερόντων» ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της, στην οποία κατήγγειλε ότι δεν είχε την απαραίτητη «θεσμική κάλυψη».

Πάντως, οι νέες αποκαλύψεις ήρθαν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την έφεση που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατά της πειθαρχικής αθωωτικής απόφασης που είχε εκδοθεί για την κυρία Ράικου και τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριανό σχετικά με τους χειρισμούς τους στις υποθέσεις Παπαντωνίου – Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα