«Είστε, κύριε, ρατσιστής;»

Ποιος είναι εκείνος που αν έβρισκε τη δυνατότητα να πάει σε μια χώρα όπου οι μετανάστες λιάζονται δεν θα πήγαινε;Από τον
Ραφαήλ Καλυβιώτη

Ερχονται και φεύγουν διεθνή μέσα ενημέρωσης που εμπορεύονται τον πόνο για τις συνθήκες που βιώνουν οι έγκλειστοι στα σημεία κράτησης, όπως η Μόρια. Καυτηριάζουν την κατάσταση. Και σωστά. Κανείς άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ζει έτσι. Είναι απάνθρωπο και πρόκειται περί εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης. Αυτό θα οδηγήσει στην κατανομή των κρατούντων σε διαμερίσματα προς όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, θα δεχθεί η χώρα μας από τη Γερμανία πίσω τις μεταναστευτικές ροές. Επιδόματα θα τους δοθούν ανά άτομο.

Ολα αυτά ακούγονται καλά και συμβατά προς τις δυτικές αξίες του ανθρωπισμού. Είναι, όμως, έτσι; Οχι, δεν είναι έτσι. Τα δυτικά ΜΜΕ και η δυτική ιντελιγκέντσια είναι μέρος ενός βαθύτατα υποκριτικού συστήματος που μάλλον εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Διότι δεν κρατούσαν την ίδια στάση όταν συντελούνταν οι βομβαρδισμοί που έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Διότι αντί να προτείνουν επίλυση του προβλήματος στις χώρες εκείνες όπου δημιουργήθηκε το ζήτημα, προτείνουν μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών, λαθραίων και μη, στη γηραιά ήπειρο. Διότι αντί να δείξουν τον ίδιο οίκτο για τους Ελληνες αστέγους που αυξήθηκαν δραματικά κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αδιαφορούν επιδεικτικά. Διότι αντί να αναδείξουν, ως οφείλουν, τον στα όρια του ολοκαυτώματος διωγμό των χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες, αδιαφορούν επιδεικτικά. Διότι αντί να ασκήσουν δριμύτατη κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ, που διαπραγματεύεται με το καθεστώς Ερντογάν, την έχουν αναδείξει ως τη μόνη ελπίδα της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Διότι αντί να στρέψουν τα πυρά τους στη Σαουδική Αραβία, χώρα πλούσια, χώρα οικονομικά εύρωστη, χώρα θρησκευτικά όμορη με τη Συρία που δεν δέχεται τους Σύρους πρόσφυγες, επιτίθενται στον Ορμπαν. Διότι αντί να διερευνήσουν την κατασπατάληση πόρων από τις ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο και τον Σόρος, κάνουν ρεπορτάζ για τον ολοένα αυξανόμενο «ρατσισμό» των κατοίκων των χωρών που τους δέχονται.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης, χέρι χέρι, τα ελληνικά συστημικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να τους διασπείρει σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή μετά η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, αφού η συμφωνία με την τελευταία αφορά μόνον εκείνους που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης. Και ενώ υπάρχει η παραδοχή ότι κατά μέσον όρο μόνο το 15% είναι πραγματικοί πρόσφυγες, οι επαναπροωθήσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αυτό φυσικά στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους πάσης φύσεως λαθρεμπόρους ότι η χώρα μας είναι ένα απεριφρούρητο χωράφι, στο οποίο όποιος το επιθυμεί μπορεί να το διαβεί και να εγκατασταθεί σε αυτό. Διά αυτού του τρόπου φτάσαμε να έχουμε μετανάστες οι οποίοι προέρχονται ακόμη και από τη Λατινική Αμερική. Και είναι λογικό. Ποιος είναι εκείνος που αν έβρισκε τη δυνατότητα να πάει σε μια χώρα όπου οι μετανάστες λιάζονται δεν θα πήγαινε; Εισέρχεται, λοιπόν, το ελληνικό κράτος σε έναν φαύλο κύκλο, όπου για να μην ανασχέσει τις καραβιές τις αφήνει να περάσουν τα σύνορά μας. Και αφού έχει σταλεί το μήνυμα του free pass, οι καραβιές αυξάνονται και αυξάνονται έτσι και τα θύματα των πνιγμών.

Η Νέα Δημοκρατία, αντί να ασκήσει δριμεία κριτική στον επί της ουσίας ισλαμικό εποικισμό της χώρας μας (πλην κάνα δυο στελεχών), ασχολείται με την κατασπατάληση των πόρων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Και αντί να συνομιλήσει με τον Ορμπαν για το πώς επιτέλους θα υπάρξει κοινή συναίνεση ούτως ώστε να κλείσουν επιτέλους τα σύνορα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τον καταγγέλλει από πάνω. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία σωτηρία γι’ αυτό το κόμμα, που αντανακλά μάλλον μία παρηκμασμένη και μεταπρατική ψευτοελίτ. Το γεγονός ότι θα βγει πρώτο οφείλεται στην παροιμιώδη ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σε αυτήν. Οσοι αντιδρούμε σε αυτό το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει το συστημικό κατεστημένο για εμάς, χωρίς εμάς, είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι από τη δικτατορία των συστημικών ΜΜΕ, καίτοι οι απόψεις μας σαφώς αντανακλούν τις απόψεις του μέσου Ελληνα. Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή όπου εμφανίστηκα με τον συνάδελφο Δημήτρη Παπαγεωργίου με ρώτησε κάποιος στο backstage «Είστε, κύριε, ρατσιστής;» επειδή εξέφραζα τα ως άνω εν είδει κοινής λογικής. Συγκρατήθηκα για να μην του απαντήσω με τον τρόπο που του άρμοζε. Περιορίστηκα στο «Η ξενοφιλία είναι αντίστροφος ρατσισμός και οδηγεί στην ελληνοφοβία»…

*Πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (diesy.gr) – [email protected]

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα